ΚΕΠ Υγείας Δ. Μεγαρέων: «Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός έλεγχος ανευρύσματος κοιλιακής αορτής – Εξετάστηκαν 39 πολίτες»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Δήμος Μεγαρέων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας του διοργάνωσε το Σάββατο 25/05/2024 στο ΚΑΠΗ της Ν. Περάμου δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Μεγαρέων σε συνεργασία με τον ιατρό, κ. Ιωάννη Σκλάβαινα, Καρδιολόγο. Εξετάστηκαν συνολικά 39 Πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 15 από αυτούς είχαν ύποπτα ευρήματα.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Μεγαρέων κος Σταμάτιος Γεωργακής δήλωσε: «Στα πλαίσια της συνέχειας των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων που αφορούν την πρόληψη υγείας των δημοτών των πόλεων μας, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, έλεγχος για ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί την αξία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά, αλλά και να συγχαρούμε για το ενδιαφέρον του, τοn συμπολίτη μας ιατρό καρδιολόγο Ιωάννη Σκλάβαινα, ο οποίος ακούραστα παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια και να τον καλέσουμε να συνεχίσει το έργο του με την ίδια θέρμη και τα επόμενα χρόνια».

O πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι «τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προλαμβάνουμε την ασθένεια από τη θεραπεία, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση αποδεδειγμένα σώζει ζωές».

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε και εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button