ΚΕΠ Υγείας Δ. Μεγαρέων: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ανακοίνωση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι σε πανελλήνιο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΛΙΤΗ» συμμετέχει ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας (ΕΝΘΕ).

Για τον σκοπό αυτό τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 12:00μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη σχετικά με την πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε χρόνιους καπνιστές, σε πρώην καπνιστές που διέκοψαν το κάπνισμα λιγότερο από 15 έτη, καθώς επίσης στις ηλικίες από 55 έως 84 ετών, (ανεξαρτήτως φύλου).

Ομιλητής θα είναι ο ιατρός κ. Ελευθέριος Παπαλευθέρης, Πνευµονολόγος – Φυµατιολόγος.
Η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση συμπτωμάτων του καρκίνου του πνεύμονα που είναι η πλέον θανατηφόρα μορφή της νόσου, κρίνεται αποτελεσματική και αναγκαία. Με σύμμαχο την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη τους επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των πολιτών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button