Καθησυχάζουν οι αρχές σχετικά με τις εργασίες στο Κανδήλι

Έπειτα από πληροφορίες από πολίτες που αφορούσαν στην ύπαρξη χωματουργικού μηχανήματος στην αμερικανική βάση στο όρος Πατέρας και τη διενέργεια εργασιών στο σημείο, το MegaraTv επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε πως δε γίνονταν εργασίες και το μηχάνημα είχε αποχωρήσει. Οι πληροφορίες δημιούργησαν αναστάτωση στους πολίτες των Μεγάρων, εξαιτίας απόφασης που είχε λάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον περασμένο Νοέμβριο  για τη μετεγκατάσταση Ρομά από την περιοχή του Χαλανδρίου στην πρώην αμερικανική βάση, γεγονός που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία και προκάλεσε αντιδράσεις.

Το γεγονός εκτέλεσης οποιουδήποτε είδους εργασιών διέψευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο δρόμος που οδηγεί στο όρος Πατέρας είναι χαλασμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο σημείο.

romakandili1

Αρκετά είναι τα σενάρια για τους λόγους που βρέθηκε στο σημείο το μηχάνημα (JCB), κανένα όμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με συμπολίτη μας που συνομίλησε με τον υπεύθυνο του έργου του “πιστοποίησε ότι είναι για τους Ρομά και ότι θα είναι έτοιμο, αφού φτιάξουν τον δρόμο για να ανέβουν οι μεγάλες μπουλντόζες, σε 60 ημέρες.” Ωστόσο, γεγονός αποτελεί ότι το χωματουργικό μηχάνημα έφυγε έχοντας καθαρίσει κάποια μπάζα που υπήρχαν στον δρόμο μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση.

 

romakandili2

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, μετά την άφιξη της μπουλντόζας στο σημείο κατέφθασε ένας αντιδήμαρχος του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας καθώς και αστυνομικές δυνάμεις, που αποχώρησαν λίγο αργότερα.

Να σημειωθεί ότι σύντομα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα της μετεγκατάστασης, αφού στις 17 Ιουνίου λήγει η εισαγγελική προθεσμία η οποία αφορά τόσο στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου όσο και στην προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά.

romakandili3 romakandili4

Παρόμοια άρθρα

Back to top button