Κατεπείγουσα Ανακοίνωση ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων

Προληπτικά μέτρα ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει εκδοθεί Δελτίο επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ και χάρτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ αναμένονται για τις επόμενες ημέρες θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές καταιγίδες.

Για το λόγο αυτόν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και προειδοποιεί να υπάρχει εγρήγορση και ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα έτσι ώστε να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και προστασία των πολιτών από πτώσεις αντικειμένων και πλημυρών.

Στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων στην ιστοσελίδα του Δήμου www.megara.gr (Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών) οι πολίτες μπορούν να αντλούν σχετικές πληροφορίες.

Ο Δήμος Μεγαρέων εκτάκτως πραγματοποιεί ελέγχους σε χώρους συνάθροισης κοινού (π.χ. Σχολεία, δημοτικές εγκαταστάσεις, κτίρια, Στάδια και εργοτάξια εκτελούμενων δημόσιων έργων κ.α προκειμένου να ασφαλιστούν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τους ανέμους κι ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, σε αναρτημένες πινακίδες και περαιτέρω έλεγχος δένδρων για τυχόν σπασμένα τμήματα ή κλαδιά, που χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button