ΔΤ: «Λαϊκισμός και παραπληροφόρηση χωρίς τελειωμό από μέρος της αντιπολίτευσης»

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει:

Μερικοί από την αντιπολίτευση τρέχουν με ταχύτητα στον κατήφορο του λαϊκισμού, της λάσπης και της παραπληροφόρησης και μάλιστα χωρίς φρένα. Τελευταίο τους μεγάλο «επίτευγμα» η «σπουδαία» αποκάλυψη, ότι φταίει ο Σταμούλης, που δεν ήτανε ο Δήμος μας μέσα σε αυτούς, που πήραν χρηματοδότηση για την προστασία των δασών. (Οι πιο «προχωρημένοι» είπαν, πως φταίει ο Σταμούλης γιατί δεν πρόλαβε τη φωτιά…… στον Δήμο Λουτρακίου. Από κει ξεκίνησε η φωτιά, που έκαψε τα Γεράνεια).

Επειδή, τουλάχιστον, ανάγνωση και γραφή γνωρίζουν, δεν μπορεί να μην είδαν ή να μην κατάλαβαν, ότι η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την χρηματοδότηση των Δήμων δεν στηρίχθηκε σε αιτήματα των Δήμων, αλλά στην κείμενη νομοθεσία και στην εισήγηση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και αυτό φαίνεται περίτρανα από το έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 3771/10-5-2021/Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ), που λέει ότι ο Γενικός Γραμματέας λαβών υπόψη του τα παρακάτω: και σε αυτά πουθενά δε φαίνεται αίτημα Δήμου. Άρα οι Δήμοι αυτοί χρηματοδοτήθηκαν επειδή έτσι έκρινε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όχι από το ενδιαφέρον του αντίστοιχου Δημάρχου. Και τα είδαν και τα διάβασαν και τα κατάλαβαν. Φαίνεται όμως, ότι θεωρούν τους πολίτες χαζούς και πως δεν πρόκειται να καταλάβουν την παραπλάνηση, που προσπαθούν να τους περάσουν.

Ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη αποτελεί η χαρακτηριστική δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νικολάου Χαρδαλιά : «Μέσα από τα μοντέλα προσομοίωσης τα οποία “τρέξαμε” και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του Πυροσβεστικού Σώματος, των επιτελών και των αξιωματικών μας, προέκυψαν περιοχές στην Αττική όπου, μια σειρά από συνθήκες και συγκυρίες, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακραίες επικίνδυνες καταστάσεις».

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα πως η επιλογή των περιοχών έγινε ερήμην των Δήμων και χωρίς καν να ερωτηθούν, εάν έχουν περιοχές, που τις θεωρούν επικίνδυνες για πυρκαγιά. Αυτοί που θεωρούνται και μορφωμένοι δεν το κατάλαβαν αυτό; Και τι είναι πιο επικίνδυνο για τον τόπο, να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή να το διαστρεβλώνουν επίτηδες για να διαβάλουν με ψέματα τον πολιτικό τους αντίπαλο;

Δυστυχώς για τον τόπο αυτοί είναι οι κύριοι της αντιπολίτευσης. Όχι να προσπαθούν για να βοηθήσουν τον τόπο και για το πως θα γίνουν καλύτεροι από την Διοίκηση, αλλά πως θα λαϊκίσουν, θα παραπληροφορήσουν, θα διαβάλουν, θα λασπολογήσουν την Διοίκηση και πως θα της βάλουν εμπόδια, ακόμα και καταψηφίζοντας απόφαση για να πάρει επιχορήγηση ο Δήμος. Τελικά βέβαια δεν τους βγήκε, διότι ο Δήμος την πήρε την επιχορήγηση (4.274.000 ευρώ).

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button