Κατέληξε ο εργάτης της καθαριότητας που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας

Ο 35χρονος εργάτης του δήμου Μεγαρέων Γιώργος Σταμέλος που τραυματίστηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015, έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, μετά από πολύμηνη μάχη. Υπενθυμίζουμε ότι ο άτυχος 35χρονος εργάτης τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να επιβιβασθεί στο απορριμματοφόρο ενώ οι συνάδελφοί του είχαν ήδη επιβιβασθεί, γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε από το ύψος του καθίσματος στο έδαφος, δυστυχώς με το κεφάλι.

 

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου ο Δήμος μας πενθεί. Ένα νέο παιδί μόλις 36 ετών, ο Γιώργος Σταμέλος, εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου μας, με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μετά από πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η λύπη όλων μας είναι απερίγραπτη. Και πως να μην είναι, όταν χάνεται κάποιος από την "οικογένειά" μας και μάλιστα σε εργατικό ατύχημα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν (όσο είναι εφικτό) την κατάσταση. Η Διοίκηση του Δήμου θα είναι δίπλα της.»

 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου, Ι. Καστάνης δήλωσε: «Τελικά το παλικάρι που ήταν στην εντατική (μετά από ατύχημα στο αμαξοστάσιο του Δήμου) έχασε την μάχη μετά από 4 μήνες αγώνα. Κουράγιο στην οικογένειά του, τα λόγια σε τέτοιες στιγμές είναι δύσκολα και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την θλίψη των συγγενών και της μητέρας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος Μεγάρων ως ελάχιστο φόρο τιμής θα πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα της κηδείας και να στηρίξει την οικογένεια πραγματικά και να παραβρεθούν όλοι στην κηδεία του παλικαριού χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς ίχνος κομματικής εκμετάλλευσης (ελπίζω). Ακόμα, όλοι οι συνάδελφοι την ώρα της κηδείας να τον συνοδέψουν στην "τελευταία του κατοικία".

Ευχόμαστε να έχεις καλό παράδεισο φίλε απ΄ όλους τους εργαζόμενους.»

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σταύρος Φωτίου, αρμόδιος για την Καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Είναι λυπηρό το γεγονός  να χάνεται η ζωή ενός νέου ανθρώπου την ώρα της δουλειάς του. Ατυχήματα συνέβαιναν και συμβαίνουν πάντα. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω κι ένας που να μένει ασυγκίνητος από το τραγικό γεγονός.

Το παιδί αυτό εργάστηκε περίπου τρείς μήνες στο Δήμο Μεγαρέων μέσω των προγραμμάτων της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για να ζήσει την οικογένειά του. Η πρόσληψή του ήταν νομιμότατη και δεν υπήρχε καμία παρανομία.

Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος ο Δήμος στάθηκε κοντά του κι εμείς οι αιρετοί  κοντά στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια στους οικείους του και κουράγιο. Το κενό που αφήνει ο Γιώργος σίγουρα είναι δυσαναπλήρωτο. Εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας. Θα στηρίξουμε την οικογένεια με κάθε τρόπο.

Επισημαίνω ότι απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα και παρακαλώ θερμά όλους συναισθανόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και τη λύπη εκείνων που έμειναν πίσω,  να μην εκμεταλλεύονται καθοιοδήποτε τρόπο αυτήν την άσχημη κατάσταση εξαιτίας του τραγικού αυτού περιστατικού που μας στενοχώρησε ιδιαίτερα.

Τα λόγια είναι περιττά. Καλύτερα σιωπή.

Ας σεβαστούμε όλοι τη μνήμη του άτυχου Γιώργου Σταμέλου.

Προσωπικά θλίβομαι κι αισθάνομαι συγκλονισμένος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Υπομονή , δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button