Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στα Μέγαρα

 

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε σε αποθηκευτικό χώρο στη Βιομηχανική Περιοχή Μεγάρων το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Ο συνολικός αριθμός των λαθραίων τσιγάρων ανέρχεται σε 61.963.000 τεμάχια και οι δασμοί που αναλογούν στην εν λόγω ποσότητα σε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση και συσχέτιση πληροφοριών της Υπηρεσίας και πληροφοριών που διαβιβάστηκαν από το Κέντρο Τελωνειακής και Αστυνομικής Συνεργασίας με έδρα το Βουκουρέστι (Seci Center) και την Eubam (Ευρωπαϊκή αποστολή συνοριακής συνδρομής για την Ουκρανία και τη Μολδαβία), εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος στην Βιομηχανική Περιοχή Μεγάρων, ο οποίος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, η Υπηρεσία μπήκε στην αποθήκη και στο εσωτερικό της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.196 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα και διάφορα εμπορεύματα, όπως μπάλλες από βαμβάκι, πλαστικοί σωλήνες νερού, πλαίσια φωτιστικών, που θα χρησιμοποιούνταν ως μέτρα κάλυψης των λαθραίων τσιγάρων για την εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μηχανήματα φόρτωσης– εκφόρτωσης, μηχανήματα συσκευασίας, καθώς και 45 πλαστικές δεξαμενές με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στις οποίες ήδη είχαν τοποθετηθεί 223.650 πακέτα τσιγάρα, προκειμένου να σταλούν σε χώρες της Ε.Ε..

[πηγή: naftemporiki.gr]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button