Κ. Δέδες: «Η δικαιολογημένη αποχή θα πρέπει να γίνει πολιτική πράξη για να σωθούμε»

Ακολουθεί άρθρο του Κώστα Δέδε, Αρχιτέκτονα Μηχανικού, συντονιστή της Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Δήμου Μεγαρέων, σχετικά με «την πραγματική αξία της αποχής στις εκλογές».

«Ο μεγάλος φιλόσοφος, πέραν των άλλων, Πιερ Πάολο Παζολίνι έγραφε: “Προβλέπω ότι η πλήρης αποπολιτικοποίηση στην Ιταλία, θα μας μετατρέψει σε ένα μεγάλο σώμα δίχως νεύρα, δίχως αντανακλαστικά. Ο κεντρικός δρόμος, φτιαγμένος από αδιαφορία και αλλοτριωτικό εγωισμό, έχει ήδη χαραχτεί”.

Έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές και η δικαιολογημένη, κατά την άποψη μου, αποχή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ως προς την πολιτική και την κριτική σκέψη. Πιστεύω ότι αυτή η αποχή ήταν μια επιβεβλημένη πράξη, όχι «αδιαφορίας», ούτε «αλλοτριωτικού εγωισμού», πιστεύω ότι ήταν μια πράξη ΑΙΔΙΑΣ και ΣΙΧΑΜΑΡΑΣ, για την κατάντια του συνόλου του πολιτικού συστήματος και κυρίως για την Κασσελακιάδα των ΜΜΕ, η όποια βέβαια δεν έχει χαρακτηριστικά οργανωμένης κατάστασης.

Τι εννοώ.

Εννοώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε μια κατάσταση παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που για να επιβιώσει, θα πρέπει να χτίσει ένα περιβάλλον, τόσο δυστοπικό, που κάνει τον Τζώρτζ Όργουελ να μοιάζει με ερασιτέχνη.

Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι η προτροπή του Μαρξ «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη. Η ένωση αυτή σήμερα, όπως και τότε, είναι επίκαιρη αφού η προλεταριοποίηση των λαών είναι παγκοσμιοποιημένη και μόνο οι οργανωμένοι λαοί, (ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ), μπορούν να ανατρέψουν.
Προς το παρόν, άμεσα, αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο αγώνας για την αποτροπή του παγκοσμίου πολέμου, που έχει ήδη αρχίσει και η Αμερική προσπαθεί να τον κάνει πυρηνικό, με την απαγόρευση της συμμετοχής της Ελλάδας μας σε έναν πόλεμο που ουδεμία σχέση έχει με εμάς, αφού οι Ρώσοι είναι αδέρφια μας, ιστορικά, και μόνο να χάσουμε έχουμε από αυτήν την συμμετοχή. Επίσης, άμεσα, θα πρέπει να απαγορευτεί στο Ισραήλ η χρήση της Κρήτης στα επιχειρησιακά του σχέδια στην γενοκτονία της Παλαιστίνης.

Μόνο έτσι η αποχή θα έχει και πρακτικό όφελος.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δίνουν τον αγώνα αυτόν. Το ΕΠΑΜ, εδώ και 13 χρόνια υπάρχει και αγωνίζεται πρώτα από όλα για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τη δυσμενή κατάσταση της κοινωνίας μας, αφού και εμείς είμαστε μέρος της, αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την άβυσσο που μας οδηγεί ο καπιταλισμός. Δεν αρκεί να μου λέτε στον δρόμο: (ευχαριστώ ιδιαιτέρως) “σε διαβάζω Κώστα αλλά τι να γίνει αυτοί τα έχουν αποφασίσει, θα πρέπει να οργανωθούμε και να τους διαλύσουμε”.

ΓΙΝΕΤΑΙ!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ. ΕΣΕΙΣ;;;;;;;;».

Με τιμή
Κώστας Αν. Δέδες

Παρόμοια άρθρα

Back to top button