Ιστορική νίκη ανόδου της ΝΕΜ BC επί του Αιγάλεω

Η ΝΕΜ BC «ανεβαίνει κατηγορία εκ των πραγμάτων, αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός» δηλώνει ο προπονητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, Γιώργος Μάνταλος, μετά την ιστορική νίκη που πέτυχε η ομάδα του επί της επίσης πρωτοπόρου ομάδας του Αιγάλεω στην κατάμεστη και καυτή έδρα της, εχθές Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Το τελικό σκορ του αγώνα 69-61 υπέρ της ΝΕΜ εμπεριέχει τη διαφορά ασφαλείας σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων στο νήμα του πρωταθλήματος. «Πετύχαμε όχι μόνο να νικήσουμε αλλά και να κατακτήσουμε τη διαφορά στο σκορ (σε σχέση με τον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα).

Η ζώνη του Αιγάλεω έδωσε το διακαίωμα στους σουτέρ της ΝΕΜ να ανοίξουν τη διαφορά σε μεγαλύτερα επίπεδα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, πράγμα το οποίο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον προπονητή Μάνταλο, «αφού ήμασταν καλύτεροι σήμερα», δήλωσε.

Πρόβλημα ανάλογο με τον αγώνα του ΕΦΑΟΖ (πολλά φάουλ βασικών παικτών) επίσης δεν αντιμετώπισε καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε ομάδα 12 ατόμων».

«Αισθάνομαι ότι κάνουμε κάτι επιτυχημένα και με διάρκεια. Διότι επιτυχία χωρίς διάρκεια είναι σαν το άνοιγμα της σαμπάνιας. Και το κυριότερο ότι αφήνουμε παρακαταθήκη μας ένα ισχυρό, βιώσιμο και υγιές «αθλητικό προϊόν» για την πόλη των Μεγάρων. Και γι’ αυτόν τον λόγο είμαι πολύ περήφανος», τόνισε με συναισθηματική έμφαση ο Μάνταλος.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα του παρελθόντος απάντησε ότι «ο Δήμαρχος και η Διοίκηση αφουγκράστηκαν ότι το κύριο «αθλητικό προϊόν» του Δήμου Μεγαρέων είναι η ΝΕΜ και στέκονται αρωγοί στην επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον αγώνα είχαν γίνει όλες εκείνες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους και την Αστυνομία για να διαφυλαχθεί τόσο η απρόσκοπτη ροή του αγώνα, όσο και η αποφυγή προβληματικών εντάσεων, μιας και ο αγώνας ήταν ντέρμπυ κορυφής.

Ο προπονητής, Γ. Μάνταλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «υπέρσοχο κόσμο της ΝΕΜ που έστησε μια εκπληκτική κερκίδα χωρίς το παραμικρό έκτροπο».

«Απόψε Θα μεθύσουμε και θα χαρούμε», δήλωσε, «αλλά από αύριο δουλειά γιατί μας περιμένει ο αγώνας με το εξαιρετικό Παλαιό Φάληρο. Ομάδα που δεν πρόσεξε, αυτοκτόνησε. Κι εγώ δεν έχω καμία διάθεση να αφήσω να αυτοκτονήσουμε».

Για την ιστορία τα δεκάλεπτα είχαν ως εξής: 22 – 17 / 34 – 33 / 50 – 42 και 69 – 61.

ΝΕΜ BC: Προπονητής Μάνταλος: Παλαιοχωρίτης, Γκάτζιας, Γκόντγουιν, Αγγελόπουλος, Γερομιχαλός, Μπέμπης, Νικολακόπουλος, Τζάιδας, Καλλινικίδης, Χάσα, Κανελλόπουλος.

Αιγάλεω: Προπονητής Ζαβός: Κουμπούρας, Παπαδόπουλος, Ντακούλιας, Πολέμης, Καρασταμάτης, Μαχαίρας, Ετζιάκα, Ψημίτης, Παπαδολιάς, Βλάχος.

Διαιτητές οι Τσώνος, Θεονάς και Γεράνιος.

Η βαθμολογία μετά από 17 αγώνες διαμορφώνεται ως εξής:

1.Μεγαρίδα (15-2) 32

2.Αιγάλεω (14-3) 31
3.ΕΦΑΟΖ (12-5) 29
4.Χανιά (10-7) 27
5.Πρωτέας Βούλας ** (10-5) 25
6.Πανιώνιος (8-9) 25
7.Ηλυσιακός (8-9) 25
8.Παλαιό Φάληρο (8-9) 25
9.Δούκας ** (7-8) 22
10.ΟΦΗ ** (6-9) 21

11.Κρόνος Αγίου Δημητρίου (4-13) 21
12.Μανδραϊκός * (5-11) 21
13.Μελίσσια * (3-13) 19
14.Άρης Νίκαιας ** (4-11) 19

* Ένας αγώνας λιγότερο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button