Ηρόδωρος: «Καταδικάζουμε τη φραστική βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε οποιαδήποτε απειλή»

Ανακοίνωση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων δέχεται κάθε χρόνο φραστικές «επιθέσεις» από τοπικά Αθλητικά Σωματεία, των οποίων τα ιδιοτελή αιτήματα δεν ικανοποιούνται και αφορούν στην κατανομή των ωρών χρήσης στις Δημοτικές Εγκαταστάσεις Άθλησης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα προγράμματα των Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τον Αθλητικό Νόμο, τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που έχει ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, την ιστορικότητα, τη δυναμικότητα και τις διακρίσεις κάθε Αθλητικού Σωματείου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/2021 με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα Αθλητικά Σωματεία των Μεγάρων προκειμένου να διαμορφωθούν τα ετήσια προγράμματα χρήσης των Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022.

Από τη συνάντηση αποχώρησε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, αρνούμενη να συμμετάσχει στο διάλογο, εκφραζόμενη δια του εκπροσώπου της με ανάρμοστους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και προς τους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου.

Το γεγονός καταδικάστηκε εγγράφως τόσο από τα Αθλητικά Σωματεία που συμμετείχαν στη συνάντηση όσο και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, σχετικές επιστολές και ανακοινώσεις τις οποίες και σας επισυνάπτουμε.

Επίσης επισυνάπτεται ο Πίνακας διάθεσης ωρών και το ποσοστό κατανομής ωρών προς ενημέρωση όλων των Δημοτών και την αποφυγή δημιουργίας ψευδών και παραπλανητικών εντυπώσεων.

Καταδικάζουμε τη φραστική βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε οποιαδήποτε απειλή.
Θεωρείται επιβεβλημένη η ειλικρινής μεταμέλεια και η δημόσια συγγνώμη του Σωματείου «Νεανική Εστία Μεγαρίδος» τόσο προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων όσο και προς τα συμμετέχοντα στη συνάντηση Αθλητικά Σωματεία.

Τέλος, σχετικά με τις απειλές, την οξύτατη φραστική βία και τις προσπάθειες συκοφαντικής δυσφήμισης που τελούνται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα, σε δεύτερο χρόνο, να κινήσουμε όλες τις νόμιμες και θεσμικές διαδικασίες, προκειμένου όσοι το πράττουν να εκτίθενται δημόσια, αλλά και να περιθωριοποιούνται άμεσα.

Πρακτικές τέτοιου είδους και ήθους, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και αναμφισβήτητα δεν χωρούν στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ιωάννα Ρήγα

ΤΑ ΜΕΛΗ
Νικόλαος Νικόλιζας (Αντιπρόεδρος) Γεώργιος Σύρκος
Μαρία Βόρδου
Σπυρίδων Νικολάου
Αθανάσιος Φυλακτός
Ιωάννης Δημητρακόπουλος Δημήτριος Πλαταράς
Σταύρος Φωτίου του Νικολάου Ιωάννης Δήμας

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεγαρέων

Με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή που δημοσιεύθηκε σε Μ.Μ.Ε. των Μεγάρων και αναφέρθηκε κακώς η ανάμιξη υπαλλήλων σε αποφάσεις του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ηροδώρου. Σας ενημερώνουμε ότι κανένας υπάλληλος δεν έχει σχέση με την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεγαρέων και ότι απλώς οι υπάλληλοι εκτελούν τις αποφάσεις των διοικούντων των Ν.Π.Δ.Δ. και κατ’ επέκταση του Δήμου Μεγαρέων. Οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας. Τέλος όσον αφορά την «παράβαση καθήκοντος υπαλλήλων» που αναφέρεται στην επιστολή, θέλουμε και εμείς να ενημερώσουμε ότι επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος προς προάσπιση των μελών του Συλλόγου μας.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ιερόθεος Καστάνης Ιωάννης Κολιαλής

Email Αθλητικών Συλλόγων

ΜΑΟ ΚΟΡΟΙΒΟΣ (16/09/2021)

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του Μορφωτικού Αθλητικού Ομίλου Κόροιβος, το οποίο εκπροσώπησα την 10η Σεπτεμβρίου 2021 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για τη σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των Κλειστών Γυμναστηρίων του Δήμου μας, καταδικάζω τη φράση του εκπροσώπου της ΝΕΜ «αισχρό πρόγραμμα», και τη μετέπειτα συμπεριφορά του Σωματείου να μην εισέλθει στη διαδικασία διαλόγου και να αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη.

Όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία της πόλης μας αντιλαμβάνονται τον όγκο των παιδιών της ΝΕΜ και την προτεραιότητα που έχει σαν επαγγελματικό σωματείο στη διάθεση ωρών, κάνοντας χρήση και των τριών Κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης, αλλά συνεργάζονται στοιβάζοντας, τις περισσότερες φορές, τους αθλητές τους στις ελάχιστες εναπομένουσες ώρες χωρίς διαμαρτυρίες που να ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΝΕΜ στην παραπάνω τηλεδιάσκεψη θεωρούμε ότι προσβάλλει το όργανο, τους εργαζόμενους σε αυτό, τη διαδικασία και εν κατακλείδι όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία της πόλης μας. Με εκτίμηση,
Όλγα Λαναρά
Πρόεδρος ΔΣ ΜΑΟ Κόροιβος

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (14/09/2021)

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου Όμιλος Φίλων Αθλητισμού και Φυσικής Ανάπτυξης, το οποίο και εκπροσώπησα την 10/9/21 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για την σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων του δήμου μας, καταδικάζω την συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΝΕΝ και ιδιαίτερα την φράση «αισχρό πρόγραμμα».
Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των σωματείων πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως ερασιτεχνικός αθλητισμός απαιτεί θυσίες από όλους μα πάνω απ’ όλα καλή θέληση προς όλους και διάθεση συνεργασίας. Τα προγράμματα δεν φτιάχνονται μόνα τους, τα φτιάχνουν οι υπάλληλοι του ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ μετά από εισηγήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, ως εκ τούτου η φράση «αισχρό πρόγραμμα» απευθύνεται τόσο στους υπαλλήλους όσο και σε όλους εμάς που προτείναμε τις ώρες χρήσης του σωματείου που εκπροσωπούμε. Πιστεύω ότι η έκφραση αυτή δεν εκφράζει κανέναν μας και αν δεν ήταν ατυχής, πρέπει μα καταδικαστεί από όλα τα σωματεία.
Κλεάνθης Βαρελάς
Πρόεδρος ΔΣ Ο.Φ.Α.Φ.Α.

Α.Σ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ (15/09/2021)

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑΣ Ευκλείδης, το οποίο και εκπροσώπησα την 10η 9ου 2021 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για την σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων του δήμου μας, έχω να δηλώσω τα εξής:
Η φράση «αισχρό πρόγραμμα» που ακούστηκε και η απειλή για νομικές διαδικασίες από έναν σύλλογο που έχει ευνοηθεί τα μάλα έχοντας στη διάθεση των ακαδημιών του 3 κλειστά γυμναστήρια, μας βρίσκει παντελώς αντίθετους και αιφνιδιασμένους.

Ο σύλλογος μας ξεκίνησε να καλλιεργεί το άθλημα του βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο του 8ου δημοτικού όταν το δάπεδο ήταν τσιμέντο. Ουσιαστικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από εκεί όταν τοποθετήθηκε το παρκέ, παρά τη θέληση μας και προφανώς προς όφελος της ΝΕΜ. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας με το νομικό πρόσωπο, ποτέ δεν θέσαμε θέμα προκειμένου με τη διαλλακτική στάση μας να βοηθήσουμε το έργο του όπως και των υπόλοιπων σωματείων της πόλης και ειδικά της ΝΕΜ που έγινε επαγγελματικό σωματείο και σίγουρα είχε μεγαλύτερη προτεραιότητα. Και πράγματι σε βάθος χρόνου η κατάσταση για τον σύλλογο μας ομαλοποιήθηκε.

Οι ακαδημίες ακμάζουν όταν έχουν στη διάθεση τους αγωνιστικούς χώρους αλλά αυτοί πρέπει να μοιράζονται όσο πιο δίκαια γίνεται σε όλους.
Γι’ αυτό με την προσβλητική επίθεση της ΝΕΜ στο νομικό πρόσωπο “Ηρόδωρος” θεωρούμε ότι προσβάλλονται και τα υπόλοιπα σωματεία που πασχίζουν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πόλη μας και την καταδικάζουμε απερίφραστα.. Με εκτίμηση,
Αναστάσιος Κίτσιος
Πρόεδρος ΔΣ ΑΣ Ευκλείδη Μεγάρων

ΕΓΓΡΑΦΟ Γ.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

Αριθμ.Πρωτ. : 212 Μέγαρα, 15-09-2021
ΠΡΟΣ: Ν.Π.Δ.Δ . ΗΡΟΔΩΡΟ Πρόεδρον κ. Γιάννα Ρήγα
Θέμα: Καταδίκη ανάρμοστης συμπεριφοράς των εκπροσώπων της ΝΕΜ
Το ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων καταδικάζει την ανάρμοστη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΝΕΜ στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10-09-2021 με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ».
Τόσο ο χαρακτηρισμός του προγράμματος ως «αισχρού» όσο και η αποχώρησή τους στην έναρξη της διαδικασίας, υποτιμά και απαξιώνει την προσπάθεια όσων συμμετείχαν στην διαμόρφωση του προγράμματος.
Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν είναι όλα «αρένα». Μιάς κι όλοι οι Σύλλογοι επιτελούμε -μεταξύ άλλων- έναν σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο, οφείλουμε να κινούμαστε πάνω στους άξονες της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και του διαλόγου και να υπηρετούμε με την στάση μας, εντός κι εκτός γηπέδου, όσα πρεσβεύουμε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button