Η προσφυγοπούλα Αμάλ θα περάσει και από την Ελευσίνα – «Μην μας ξεχνάτε»

«Το Ταξίδι» της Αμάλ ολοκληρώνεται στην Ελευσίνα και στον Πειραιά

Ανακοίνωση των δημάρχου Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου πληροφορεί ότι «Το Ταξίδι» της προσφυγοπούλας Αμάλ, έχει και την Ελευσίνα ως έναν από τους τελευταίους προορισμούς του και είναι καλοδεχούμενη στον τόπο των προσφύγων και των εσωτερικών μεταναστών. Στην πόλη της Ελευσίνας. Στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ελευσίνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου:

«Κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πόλη μας και τους ανθρώπους της είναι η φιλοξενία και η αλληλεγγύη.
Στοιχεία που σίγουρα μας κάνουν όλους υπερήφανους και αποδεικνύουν τον πολιτισμό αυτού του τόπου, που φιλοξένησε όχι μόνο εσωτερικούς μετανάστες, αλλά και πρόσφυγες Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
Πρόσφυγες και μετανάστες, που ήρθαν στην Ελευσίνα και την Μαγούλα, δούλεψαν και δημιούργησαν εδώ τις οικογένειες τους.

Μια πόλη που από το 2016 λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, που αγκάλιασε όλα αυτά τα παιδιά που το μόνο που ζητούσαν ήταν αγάπη.
Πολλά από αυτά τα παιδιά που έφυγαν διωγμένα από τον τόπο τους, πηγαίνουν σχολείο, μιλούν ελληνικά και από φέτος, θα αθλούνται στον Πανελευσινιακό.

Για αυτά τα παιδιά, αλλά και για όλα τα παιδιά που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, σημερα στην Ελευσίνα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια / Aeschylia Festival και σε συνεργασία με την 2023 ELEVSIS European Capital of Culture, θα φιλοξενήσουμε την προσφυγοπούλα Αμάλ.

Μια κούκλα – σύμβολο της προσφυγιάς, που διερχόμενη από όλη την Ευρώπη μεταφέρει το ηχηρό μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button