Η παράσταση «Τα χαμόγελα των αγγέλων» στον Βλυχό Μεγάρων

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία και παρά τις οργανωμένες κραυγές ρατσισμού σε κάποιες περιπτώσεις, πολιτιστικό θεατρικό τριήμερο για παιδιά σε περιοχές της Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για συστηματικές κοινωνικές παρεμβάσεις σε περιοχές συγκέντρωσης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων με χαμηλό βαθμό πρόσβασης σε πολιτισμικά αγαθά, όπως το θέατρο.

 

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, η παράσταση «Τα χαμόγελα των αγγέλων»  φιλοξενήθηκε στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ψυχαγωγώντας  περίπου 350 παιδιά και 150 ενήλικες.

 

""

""

 

Η παράσταση «Τα χαμόγελα των αγγέλων», μέσα από έντονα κωμικά στοιχεία, προέβαλε μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας όπου το θέατρο έχει το δικό του τρόπο να γίνεται ο καθρέφτης του εαυτού μας, της εποχής και της κοινωνίας μας. Και στις τρείς εκδηλώσεις,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, έκανε ειδική αναφορά στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 που σηματοδοτεί την προώθηση μιας συνολικής ατζέντας για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής και μέσω του πλούσιου πολιτισμού της.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες κοινωνικής παρέμβασης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης όλων των πολιτών με όρους ισοτιμίας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά, η στήριξη των οποίων και μέσω της θεατρικής αγωγής, θα συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε…» 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button