Θ. Παπαμιχάλης: «Θεσμός το φεστιβάλ κινηματογράφου Cine ΘΕΟΓΝΙΣ»

Εθελοντισμός – Ιδέες – Πράξεις: η συνταγή της επιτυχίας

Ανακοίνωση του μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο Θέογνις», Θανάση Παπαμιχάλη, αναφέρει:

Το 2ο φεστιβάλ κινηματογράφου CINE ΘΕΟΓΝΙΣ της Περιφέρειας Αττικής στον σιδηροδρομικό σταθμό των Μεγάρων πέρασε στην ιστορία. Συμπολίτες κάθε ηλικίας έζησαν και φέτος την «αύρα» του θερινού σινεμά.

Αισθήσεις, συναναστροφές, επικοινωνία, αλληλεπιδράσεις, νέες ιδέες, εμπειρίες οργάνωσης, μέσα σε ένα συμβολικό σημείο του αστικού ιστού! Αυτός ο σιδηροδρομικός σταθμός, είναι ένα καλλιτεχνικό σκηνικό από μόνος του…!

Η συμβολή του φεστιβάλ στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης είναι σπουδαία. Δεν είναι μόνο που οι συμπολίτες κατακλύζουν καθημερινά το χώρο του σταθμού. Δεν είναι μόνο ότι το σινεμά, σαν (7η) τέχνη, προσφέρει μια ποιοτική ψυχαγωγία σε όλους.

Είναι το αίσθημα ευφορίας και ελευθερίας στα θερινά τα σινεμά…
Είναι ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των αγαθών του πολιτισμού, που όταν παρέχονται καθολικά (στο ευρύ κοινό) δημιουργούν την ανάγκη για ακόμα περισσότερα προϊόντα πολιτισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο εξυψώνεται το πνευματικό επίπεδο, που είναι πάντοτε ένα ζητούμενο στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Είναι η ικανοποίηση ότι γίνονται πράγματα στην πόλη. Αναδεικνύονται και αξιοποιούνται δημόσιοι χώροι. Ενεργοποιούνται ταλέντα και δεξιότητες (κάτι που συμβαίνει και είναι εμφανές μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΘΕΟΓΝΙ. Και όχι μόνο στην περίπτωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ…!). Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας του ΘΕΟΓΝΙ!

Ως πολίτες μιας πόλης που αναζητά δρόμους ανάτασης, κρατάμε τα στοιχεία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, των ΙΔΕΩΝ που πέφτουν στο τραπέζι και το πέρασμα στην ΠΡΑΞΗ-ΔΡΑΣΗ.

Αυτά είναι η παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπους μας.

Μπράβο σε όλους!
Πάμε για άλλα…!
Θανάσης Παπαμιχάλης
Κοινωνιολόγος
Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button