Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος στην τελετή απονομής των βραβείων ERSC

Τα δύο τελευταία χρόνια, η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (ERSC), που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασαν το βραβείο  καλών πρακτικών και  καινοτομίας.

  

Φέτος πάνω από 160 πρακτικές  προτάθηκαν και αφορούσαν  ένα ευρύ φάσμα έργων που καλύπτουν την τεχνολογία των οχημάτων, βελτίωση των υποδομών, αλλά και  συναρπαστικά  συστήματα εκπαίδευσης.

  

Ως μέλος της ERSC η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος, κλήθηκε να παραστεί μέσω εκπροσώπων  της  στην τελετή απονομής των βραβείων, αλλά και στις  ομάδες συζήτησης στις Βρυξέλλες, στις 20  Μάιου του 2016. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Κούρου Μελέτης Ρήγας , ο υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια του Κούρου Σωτήρης Γιαννόπουλος και με την φυσική υποστήριξη του Γιάννη Οικονομόπουλου.  

 

Το συνέδριο άνοιξε η Violeta BULC, Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Μεταφορές.

  

Οι ομάδες κλήθηκαν να συζητήσουν πώς να επικοινωνούν αλλά και πως να μεταδίδουν με επιτυχία τα μηνύματα προς τους νέους. Έγινε σαφές ότι η διαδικασία διαβίβασης πληροφοριών, πρέπει γίνετε με την ελπίδα αλλαγής της συμπεριφοράς, κοντά στη βάση της φιλοσοφίας των περισσότερων ανθρώπων.

 

Μετά από σχεδόν δύο ώρες συζητήσεων και παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν το καλύτερο από τις πέντε πρακτικές για να κερδίσει το ειδικό βραβείο ,νικητής αναδείχθηκε μέλος της ERSC από την Σκωτία.

  

Η παρουσία της αντιπροσωπίας μας στην απονομή των βραβείων και στις συζητήσεις που έγιναν έφεραν νέες συνεργασίες με ευρωπαϊκούς φορείς κυβερνητικούς και μη , νέες ιδέες για την οδική ασφάλεια αλλά και τη συμμετοχή  στους νέους στόχους της Ε.Ε. για το 2016.

 

Από πλευράς του Κούρου Μεγάρων προσκαλέστηκαν μέλη της ERSC στις 3ήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογός μας να παραστούν όπως και χαρά μας έδωσε η υποστήριξη του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Jean Todt και άλλων επισήμων μελών . 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button