Η χορωδία του 5ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων σε επετειακή εκδήλωση στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας

Τα συγχαρητήριά του προς τους μαθητές και την κ. Αβραμίδου εξέφρασε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στη σπηλιά, που γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 «ο γιός της Καλογριάς» Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782 – 1827) στον πανέμορφο ορεινό όγκο στο Μαυρομμάτι Μουζακίου Καρδίτσας, διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 ιστορική επετειακή μουσική συναυλία, με τη συμμετοχή 130 εκτελεστών και συμμετείχε η χορωδία των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων υπό την διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Αβραμίδου, καθηγήτριας Μουσικής.

Οι μικροί Μεγαρίτες μαθητές έκλεψαν τις εντυπώσεις ανάμεσα στην 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσσαλονίκης και την 80 μελή Χορωδία από την Ελλάδα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη με τρεις διακεκριμένους σολίστ την Αγγλίδα υψίφωνο Sopfie Gallagher, τον Λιβανέζο τενόρο Joseph Dahdah και τον Γερμανό βαρύτονο Leonard Geiger στο κορυφαίο Ορατόριο «Δημιουργία» του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν.

Σε δελτίο τύπου, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Η διακεκριμένη μουσικός και μαέστρος της σχολικής χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων κ. Κατερίνα Αβραμίδου και οι μικροί μαθητές για άλλη μία φορά ξεχώρισαν και με τη συμμετοχή τους σε μία διεθνή συναυλία εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας και είναι άξιοι πολλών επαίνων και θερμών συγχαρητηρίων.

Είναι τιμή για τον Δήμο μας, τιμή για τη Διεύθυνση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, για τη σχολική κοινότητα των Μεγάρων και για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, μέλη της χορωδίας τους οποίους χειροκροτούμε και επαινούμε δημόσια για τις επιδόσεις τους.

Στην κ. Αβραμίδου και στα μέλη της χορωδίας εύχομαι υγεία και δύναμη να συνεχίσουν την πορεία τους στον καλλιτεχνικό μουσικό χώρο με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια δικαιούνται και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, που στηρίζουν και ενθαρρύνουν τα μέλη της χορωδίας να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός Μεγάρων ως καλοί πρέσβεις της πόλης και του Δήμου μας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button