H ‘πραγματικότητα’ των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας

Σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος», τα συνεργεία πρασίνου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής  έχουν επιδοθεί σε ένα «τιτάνιο» αγώνα, προκειμένου όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας να είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους αθλούμενους και τους θεατές και να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους από την πολιτεία για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Κλειστό Γυμναστήριο Αλέκος Σάλτας

 • Επισκευάσαμε την οροφή του Γυμναστηρίου που πλημύριζε κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης καθώς και την εξέδρα των φιλάθλων η οποία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει.
 • Μονώσαμε τα αποδυτήρια και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους που ήταν μουχλιασμένα και ανθυγιεινά.
 • Αντικαταστήσαμε τα χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων, απαραίτητα για τους αγώνες μπάσκετ.
 • Τοποθετήσαμε προστατευτικά στρώματα περιμετρικά του γηπέδου μπάσκετ, απαραίτητα για την ασφάλεια των αθλητών.

 

Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών και Γήπεδο Βύζαντα

 • Αντικαταστήσαμε τέσσερα (4) κατεστραμμένα πιεστικά μοτέρ στα αντλιοστάσια που ποτίζουν τους χλοοτάπητες των γηπέδων.
 • Αγοράσαμε λιπάσματα και για τα δυο γήπεδα, επισκευάσαμε τα μπεκ του ποτιστικού συστήματος και αντικαταστήσαμε τους μετρητές ύδρευσης που δεν λειτουργούσαν.
 • Αντικαταστήσαμε τέσσερα (4) σπασμένα ταμπλό μπάσκετ στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ.
 • Επισκευάσαμε/αντικαταστήσαμε τα τέσσερα (4) μοτέρ από τις ηλεκτρικές πόρτες του κλειστού γυμναστηρίου στίβου, αλλάξαμε τα σχισμένα προστατευτικά στρώματα και το βάψαμε εσωτερικά.
 • Αντικαταστήσαμε όλα τα σχισμένα καθίσματα στα όργανα γυμναστικής στην αίθουσα ελευθέρων βαρών του σταδίου και επισκευάσαμε τα όργανα γυμναστικής.

 

Αθλητικές εγκαταστάσεις Ν. Περάμου

 • Τοποθετήσαμε πυροσβεστικές φωλιές, φώτα ασφαλείας, ηλεκτρικούς πίνακες, και επισκευάσαμε την τσιμεντένια εξέδρα του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Περάμου για να εξασφαλίσουμε την άδεια καταλληλότητας.
 • Εγκαταστήσαμε ειδικό σύστημα για ζεστό νερό στα αποδυτήρια του Κλ. Γυμναστηρίου Παν. Τσαλδάρης και τοποθετήσαμε πλαστικά καθίσματα στην εξέδρα.
 • Αντικαταστήσαμε δεκαπέντε (15) σπασμένα τζάμια σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Μεγάρων και της Ν. Περάμου.
 • Εξοπλίσαμε τα ιατρεία των αθλητικών εγκαταστάσεων με απινιδωτές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
 • Επιπλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα, νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται καθημερινά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας για την καλύτερη και ασφαλή άθληση όλων των δημοτών,.

 

Πέραν όμως από την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων έχουμε θέσει ως στόχο τη μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες άθλησης των συμπολιτών μας και των αθλητικών σωματείων.

 

Με ενέργειες του Δημάρχου κου Γρηγόρη Σταμούλη και μετά από τις επαφές που είχαν στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής ο Αντιδήμαρχος κος Κώστας Καράμπελας και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» κα Γιάννα Ρήγα εγκρίθηκαν κονδύλια ύψους 150.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας και την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένου μέχρι σήμερα γηπέδου του Βύζαντα, ώστε η ιστορική ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στην έδρα της.

 

Τέλος, για πρώτη φορά ο Δήμος Μεγαρέων απόκτησε Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων ο οποίος θα αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη διαφανή συνεργασία μεταξύ του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» και των Αθλητικών Συλλόγων.

 

Για όλα τα ανωτέρω, οι «κραυγές» με διαφόρους τρόπους και διαφόρους λόγους, οψίμως ενδιαφερομένων για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, του φυσικού χλοοτάπητα του σταδίου και την ασφάλεια των αθλουμένων, αφήνουν την Διοίκηση παγερά αδιάφορη.

 

Θα παρακαλέσουμε δε να μην προσπαθούν με συκοφαντίες, ειρωνείες  και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα να παραποιούν την πραγματικότητα ώστε να παραπλανήσουν τους δημότες της πόλεως, γιατί ματαιοπονούν.

 

Ηρόδωρος Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ηρόδωρος Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ηρόδωρος Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Ηρόδωρος Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button