Κλιματιζόμενοι χώροι του Δ. Μεγαρέων ανοικτοί και σε επιφυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενόψει καύσωνα

Έκτακτο δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει:

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται καύσωνας από αύριο Σάββατο 23 μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.
Για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης όπως κάθε φορά σε ανάλογη περίπτωση ο Δήμος Μεγαρέων θέτει στην διάθεση των συμπολιτών, που έχουν ανάγκη κλιματιζόμενους χώρους, όπως είναι οι αίθουσες των ΚΑΠΗ στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα.

Όποιοι συμπολίτες έχουν ανάγκη και το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με το συντονιστικό κέντρο του Δήμου Μεγαρέων (τηλέφωνο 22960 80150) Σάββατο και Κυριακή ώρες: 10:00 έως 20:00 και τη Δευτέρα ώρες 07:00 έως έως 20.00.
Η φιλοξενία των ατόμων, που έχουν ανάγκη θα γίνεται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας, που ισχύουν για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης, με ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) ενημερώθηκαν σήμερα νωρίς το απόγευμα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να βρίσκονται σε ετοιμότητα κι επιφυλακή λόγω του ότι οι θερμές αέριες μάζες από την δυτική Ευρώπη και τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προβλέπεται ότι το Σαββατο 23 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου (Καύσωνας).

Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα βρίσκονται σε ετοιμότητα (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Τροχαία, Περιφέρεια, Δήμος, Εθελοντικές ομάδες, βυτιοφόρα, μηχανήματα έργου κλπ.).
Επίσης στους πολίτες συνιστάται να αποφεύγουν να κάνουν εργασίες, που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά κατά το διάστημα αυτό.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button