Γρ. Σταμούλης: «Ξεκίνησε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του Δήμου Μεγαρέων»

Ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Μεγαρέων

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, αναφέρει ότι «ξεκίνησε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του Δήμου Μεγαρέων. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης του δικτύου οδοφωτισμού, που συνοδεύεται από ένα πλήθος εφαρμογών έξυπνων πόλεων».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξηγεί: «Αλλάζουμε περισσότερα από 18.000 απαρχαιωμένα φωτιστικά με νέα σύγχρονα και οικονομικά φωτιστικά τεχνολογίας LED, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου μας, δεδομένου ότι η ανάδοχος εταιρεία θα πληρώνεται από την εξοικονόμηση που θα επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της 10ετούς σύμβασης.
Επιπλέον, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, ο Δήμος μας θα επιτύχει συνολικό όφελος μεγαλύτερο των 2,9 εκ. ευρώ.

Σύγχρονος φωτισμός με κεντρική «έξυπνη» διαχείριση σημαίνει:

– 71,45% εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου.
– Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 4.724 τόνους CO2 κάθε χρόνο.
– Μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης και προμήθειας φωτιστικών για τα επόμενα 10 χρόνια.
– Εγγυημένο οικονομικό όφελος του Δήμου ύψους μεγαλύτερου από 2,9 εκ. ευρώ.
– Ποιοτική αναβάθμιση του οδοφωτισμού και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.
– Καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας του δικτύου του οδοφωτισμού με άμεση αποκατάσταση των βλαβών και αυτόματο έλεγχο της κατανάλωσης σε όλο το δίκτυο».

Σε ανάρτησή του για το ίδιο έργο και την εξέλιξή του στον Δήμο Μεγαρέων, ο αντιδήμαρχος, Ιερόθεος Πολυχρόνης δήλωσε: «Οι πρώτες 67 σε σύνολο 18200 παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας έγιναν σήμερα, με την έναρξη του σπουδαίου αυτού έργου.

Δεν αφορά πρόσωπα, δεν αφορά καν διοίκηση ή αντιπολίτευση. Είναι η αναβάθμιση που αξίζει στον Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό, είναι η ασφάλεια, είναι η εξοικονόμηση, είναι η οικολογία. Συνεχίζουμε καθημερινά για να χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια πρώτη βραδινή βόλτα στους δρόμους που φαίνονται στους χάρτες, θα χαροποιήσει αυτούς που προσδοκούν την πρόοδο. Τα καλύτερα έρχονται».

Ιερόθεος Πολυχρόνης
Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Οικονομικών & Εξωτερικών Συνεργείων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button