Γρ. Σταμούλης: «20 χρόνια δύσκολου αγώνα για το ΓΠΣ – Μεγάλη νίκη»

Τα Μέγαρα έχουν ένα νέο ΓΠΣ και έπεται η Νέα Πέραμος

Επιτέλους η πόλη των Μεγάρων θα γίνει πραγματικά παραθαλάσσια. Το πολεοδομικό σχέδιο θα φτάσει μέχρι την παραλία. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας και χρόνος 20 ετών για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το γεγονός αυτό δείχνει, ότι το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Στο χρονικό αυτό διάστημα μια σειρά διοικήσεων του δήμου εργάστηκαν, πάλεψαν για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Η μελέτη για το Γ.Π.Σ ξεκίνησε το 2001, επί διοικήσεως κ. Στρατιώτη. Συνεχίστηκε επί διοικήσεως κ. Σύρκου και κατατέθηκε για έγκριση το 2005.

Σήμερα καταφέραμε, να έχουμε ένα νέο Γ.Π.Σ, το οποίο πράγματι σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Θα γίνουν νέα πολεοδομικά σχέδια, για πρώτη φορά, στις περιοχές.

Α. Βαρέα
Β. Αλεποχώρι
Γ. Ήρεμο κύμα

Θα γίνουν επεκτάσεις στα πολεοδομικά σχέδια

Α. Βλυχάδας
Β. Κινέττας, όπου θα συμπληρωθεί το ενδιάμεσο των ήδη υπαρχόντων δύο τμημάτων του σχεδίου και θα συμπεριληφθεί μεγάλο τμήμα βορείως της εθνικής οδού. Όλη η περιοχή της Κινέτας, λόγω των μεγάλων καταστροφών, που έχει υποστεί (πυρκαγιά – πλημμύρες) χαρακτηρίζεται ως Ζώνη Ειδικής Ενίσχυσης (Ζ.Ε.Ε)
Γ. Και τέλος επέκταση στο σχέδιο Μεγάρων, βορειοανατολικά, νότια και δυτικά της πόλης.

Προβλέπεται Ζώνη Παραγωγικών Δραστηριοτήτων ΜΟΝΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ, ανάμεσα στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο εκατέρωθεν της εθνικής οδού.

– Καταφέραμε να απαλειφθεί η δυνατότητα ανάπτυξης, σε αυτήν τη ζώνη, δραστηριοτήτων ΜΕΣΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ, που θα είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί στην περιοχή μας η βαριά βιομηχανία της Αττικής, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας και το περιβάλλον.

– Καταφέραμε να απαλειφθεί η δυνατότητα εγκατάστασης, στην περιοχή ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΣΧΥΟΣ, που πιθανόν να δημιουργούσε συνθήκες Μεγαλόπολης ή Πτολεμαίδας στην περιοχή μας. Στην περιοχή αυτή επιτρέπονται πλέον εγκαταστάσεις ΜΟΝΟ χαμηλής όχλησης.

– Επίσης καταφέραμε να απαλειφθεί η κατάργηση των παρεκκλίσεων, που δημιουργούσε μια μεγάλη αδικία για την περιοχή του Δήμου μας έναντι των άλλων περιοχών της χώρας μας.

Γενικώς θα μπει μία τάξη στην περιοχή και η ανάπτυξη της θα γίνεται προγραμματισμένα και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες, από τον δήμαρχο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες πολεοδόμησης των νέων περιοχών με πρώτη προτεραιότητα τη Βαρέα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι διαχρονικά, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, συνέβαλαν θετικά για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να έχει ο δήμος ένα νέο και εναρμονισμένο με τις σημερινές απαιτήσεις Γ.Π.Σ

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button