Γαλάζιος καρχαρίας στην παραλία της Ψάθας

Ένας γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνιση του χθες (11/2) το απόγευμα στα ρηχά της παραλίας στην Ψάθα Μεγάρων.

Η παρέα νεαρών (Παναγιώτης Σακελλαρίου, Αντώνης Μίτσιος, Ανδρέας Χατζησίμος) που εντόπισε τον καρχαρία, από βάθος περίπου 1,5 μέτρου τον τράβηξαν στην παραλία, όπου τους περίμενε μια ακόμη έκπληξη.

Μόλις το μεγάλο ψάρι ανασύρθηκε στη στεριά, γέννησε μικρούς καρχαρίες που είχε μέσα του!

 

 

Ένας 18χρονος από την παρέα ειδοποίησε τον ερασιτέχνη ψαρά θείο του, ο οποίος έσπευσε στην παραλία.

 

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Σακελλάριος, πρόκειται για έναν θηλυκό καρχαρία, βάρους 320 κιλών και μήκους 3,8 μέτρων. Ο καρχαρίας είχε αγκίστρια από παραγάδι στο στόμα του και όπως φαίνεται, στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα παραγάδια και ευρισκόμενος και σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στα ρηχά, όπου και τον βρήκαν οι νεαροί.

 

«Απορώ με το θάρρος τους να μπουν στην θάλασσα και να τον τραβήξουν έξω» μας είπε ο κ.Σακελλάριος, ο οποίος με γερανό ανέσυρε τον καρχαρία που θα καταλήξει στο τραπέζι καλοφαγάδων, όπως σημείωσε.

 

Update: Η βιολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών Περσεφόνη Μεγαλοφώνου, η οποία εξέτασε τον νεκρό καρχαρία διαπίστωσε ότι ήταν θηλυκό και όντως ετοιμόγεννο. Όσο για το είδος της οικογένειας των καρχαριοειδών στην οποία ανήκει,  διαπιστώθηκε μετά από την ιστολογική εξέταση στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών πως πρόκειται για γαλάζιο καρχαρία. 

 

Να σημειώσουμε πως οι γαλάζιοι καρχαρίες τρέφονται με ψάρια και καλαμάρια και παρότι ζουν στις ελληνικές θάλασσες δεν έχει σημειωθεί ποτέ επίθεση σε άνθρωπο

Λευκός καρχαρίας στην παραλία της Ψάθας

Λευκός καρχαρίας στην παραλία της Ψάθας

Λευκός καρχαρίας στην παραλία της Ψάθας

 

Λευκός καρχαρίας στην παραλία της Ψάθας

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button