Γ. Στρατούρης: «Μαχητική λαϊκή αντεπίθεση με την ψήφο στις 8 Οκτωβρίου»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων», Γεωργίου Στρατούρη.

Είναι οι εκλογές του Οκτωβρίου για την τοπική διοίκηση μακριά από κόμματα και πολιτικές;
Είναι ξεκομμένες απ’ την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική;
Από τις επιταγές διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως η ΕΕ που ζητούν άμεση εφαρμογή των σχεδίων τους;

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι, όχι μόνο συνδέονται όλα τα παραπάνω με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά στην ουσία είναι “νύχι κρέας” με τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που κάνουν τον βίο αβίωτο στους πολίτες.

Σε μια καθημερινότητα που συντρίβει το λαϊκό εισόδημα, με την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης , τις εξωφρενικές τιμές στην ενέργεια, τα δυσθεώρητα ενοίκια που κάνουν το δικαίωμα στην στέγαση άπιαστο όνειρο, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να λέμε ότι οι εκλογές του Οκτώβρη είναι άνευ πολιτικής σημασίας.

Η διαχρονική υποβάθμιση στους Δήμους και τις Περιφέρειες που έφεραν τα σχέδια Καλλικράτης και Κλεισθένης 1-2, μετατρέποντας με τη λογική της ανταποδοτικότητας την τοπική διοίκηση σε φοροεισπρακτικό φορέα, αλλά και η υποχρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό που άνοιξε την όρεξη για κέρδη σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (διαχείριση απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμός κ.α), είναι μια πραγματικότητα που δείχνει το ποιός καλείτε να πληρώσει το “μάρμαρο” για πολλοστή φορά!

Οι ανάγκες όμως των πολλών δεν χωρούν αναμονή, ο αγώνας για ανθρώπινη αξιοπρεπή διαβίωση μπορεί να σημάνει την αντεπίθεση για χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι δίκαιες λαϊκές απαιτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα, περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς με δωρεάν πρόσβαση για όλα τα παιδιά, σχολεία ασφαλή, κέντρο υγείας που να παρέχει αξιόλογες υπηρεσίες , μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πολίτες που δίνουν την μάχη απέναντι σε λογικές ανάθεσης και πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων.

Η στήριξη στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Μέγαρα, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Χοροζάνη και στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γ. Πρωτούλη, μπορεί να δώσει ελπίδα σε έναν κόσμο που διεκδικεί να είναι αυτός ο πραγματικός πρωταγωνιστής στο τόπο του.

Στρατούρης Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη
Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button