Γ. Κώτσηρας: «Μέσα σε μια διετία στη Δ. Αττική προωθούνται αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας»

Σχετικό με το έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά, το δελτίο τύπου από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργο Κώτσηρα, αναφέρει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την προώθησή του.

Ένα έργο εθνικής σημασίας, το οποίο μαζί με τις υπόλοιπες υποδομές που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, θα αναβαθμίσει πλήρως την εικόνα της Δυτικής Αττικής.

Το συγκεκριμένο έργο μπαίνει και επίσημα στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17/11/2021 (τεύχος Β’ αρ. φύλλου 5333) και θα αποτελέσει ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Δυτική Αττική, και την Δυτική Αθήνα, καθώς με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών. Η κυκλοφοριακή αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά, θα βελτιώσει θεαματικά την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Σχετικά με τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η γνωστοποίηση της απόφασης για την άμεση προώθηση του έργου που αφορά τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά, μας προκαλεί απόλυτη ικανοποίηση, καθώς πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας και με ξεκάθαρο αναπτυξιακό πρόσημο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει προκειμένου μέσα σε μια διετία να προωθηθούν έργα εμβληματικού χαρακτήρα, τόσο για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
Η εικόνα της Δυτικής Αττικής αλλάζει μέρα με τη μέρα, μέσω αναπτυξιακών έργων και υποδομών, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής».

FEK 5333

Παρόμοια άρθρα

Back to top button