Γ. Κώτσηρας: «Με τον νέο νόμο η Δ. Αττική θα μπορεί να αποκτήσει Πρότυπο σχολείο»

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα, σχετικά με την σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»:

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις». Στην ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου σχολείου, όπου θα καλλιεργούνται δεξιότητες του 21ου αιώνα. 

Ο κ. Κώτσηρας υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία ενίσχυσης του θεσμού δημιουργίας πρότυπων και πειραματικών σχολείων, κάτι που αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την πρόβλεψη για έκδοση ανοιχτής πρόσκλησης από το 2020 και μετά μπορούν δημόσια σχολεία να μετατραπούν σε Πρότυπα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα αντίστοιχο σχολείο και στη Δυτική Αττική, ώστε να ενισχυθεί το ευρύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον μιας πολύπαθης περιοχής.»

Κλείνοντας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χτίζεται μία πρωτοβάθμια εκπαίδευση που θα παρέχει γνώσεις αλλά και θα αναπτύσσει δεξιότητες απαραίτητες στη σύγχρονη κοινωνία, μία δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα παρέχει σφαιρική γνώση και γενική παιδεία προετοιμάζοντας κατάλληλα τους μαθητές για  μία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα χαρακτηρίζεται αυτό εξωστρέφεια, έμφαση στην έρευνα, προσαρμογή στις ανάγκες τις αγοράς, ανταγωνιστικότητα και κύρος.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κώτσηρα:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button