Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό με εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Μύτικα

Update 20:00 Αυτή την ώρα η κατάσταση σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι καλύτερη και έχουν μείνει 6-7 εστίες φωτιάς πάνω από το Πόρτο Γερμενό και στην Ψάθα. Ανησυχία θα υπάρξει εάν γυρίσουν οι άνεμοι προς το όρος Πατέρας.

———————————————————–

Update 16:20 Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στο Πόρτο Γερμενό.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

– Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό, από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

– Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων, από το ύψος της οδού Πευκών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

———————————————————–

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής, σήμερα το πρωί στις 12 περίπου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε ανατολικά του Πόρτο Γερμενό κοντά στο κάστρο και πλησίον της οδού Αιγοσθενών.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για τον οικισμό Μύτικα προς την Ψάθα.

«Αν βρίσκεστε στο Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112.

Να σημειωθεί ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί, αλλάζοντας κατεύθυνση αρκετά συχνά. Αποτέλεσμα αυτού είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς να κατευθύνεται πότε προς Μάνδρα και πότε να γυρίζει προς Αλεποχώρι καθώς δείχνουν οι πυκνοί καπνοί, κατά δήλωση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κ. Φυλακτού.

Σε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλο κατέστη σαφές ότι στην περιοχή επιχειρούν πολλά πτητικά μέσα καθώς η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και δεν ευνοείται η κατάσβεση από εδάφους. «Γίνεται προσπάθεια το μέτωπο να κρατηθεί στην κορυφογραμμή» δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button