Εθελοντική Ομάδα Κούρος: Φιλανθρωπικό 2011

Εθελοντική Ομάδα Κούρος: Φιλανθρωπικό 2011

Μένουμε Σπίτι άρθρα 04

Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 8 χρόνια, έτσι και φέτος, διοργανώσαμε φιλανθρωπικό δεκαπενθήμερο αγάπης προς τον συνάνθρωπο από 3 έως 18 Δεκεμβρίου 2011, με σκοπό την συλλογή βασικών ειδών διατροφής, προς ανακούφιση απόρων συμπολιτών μας.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας, αρκετοί ήταν αυτοί που ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν τρόφιμα, δείγμα της φιλανθρωπίας και της αξιοπρέπειας του Μεγαρικού λαού.

Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία μας στο Φόρο, περίπου 450 κιλά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε οικογένειες συμπολιτών μας στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, μαζί με τις ευχές μας για ένα καλύτερο νέο έτος.

Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, προσφέρθηκαν και ξύλα για τζάκι, ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ συνεχίζεται για μερικές μέρες ακόμη η διανομή ρουχισμού, που κατά εκατοντάδες προσφέρθηκαν από συμπολίτες μας.

Στόχοι μας είναι:
α) η συλλογή μεταχειρισμένου ρουχισμού καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και η συστηματική διανομή τους σε άπορους συμπολίτες μας,
β) η δημιουργία ΄΄κοινωνικού παντοπωλείου΄΄ σε συνεργασία με τον δήμο Μεγαρέων, με σκοπό την διάθεση βασικών ειδών διατροφής σε απόρους, έπειτα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημά τους, όπως επίσης και τους εθελοντές μας για την ενεργή συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και του φιλανθρωπικού έργου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Δημ. Κατερινίτσας

Related posts