Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: «Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια στις 22/10»

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 11:00 κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Ελ. Κοσμόπουλο που ορίστηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα. Συνάντηση έξω από τα γραφεία της κοινότητας στις 10:00 και αναχώρηση με πούλμαν.

Στην Κινέτα που έχει πληγεί από μία πυρκαγιά και δύο πλημμύρες, τα βασικά έργα υποδομών που είναι επιβεβλημένα, έχουν μετατεθεί στο απώτερο μέλλον αφήνοντας απροστάτευτο το λαό και συνθλίβοντας τις ανάγκες του.

Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουμε την ανεπάρκεια αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των υποσχόμενων έργων για υδροδότηση και αντιπλημμυρική προστασία.
Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις το άκρως αναγκαίο αν και αποσπασματικό έργο «κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης από τις καταστροφές των πλημμυρών της 24-25 Νοεμβρίου 2019 στη Κινέτα» που προγραμματίστηκε από την περιφέρεια Αττικής, παραμένει ανεκτέλεστο δημιουργώντας έντονη αγανάκτηση.

Όμως αυτή η αγανάκτηση παγιδεύεται μέσα στη λανθασμένη άποψη που καλλιεργείται σκόπιμα και συστηματικά, ότι δήθεν για την κατάσταση φταίει η γραφειοκρατία και εκτονώνεται με την προσδοκία ότι όταν ξεπεραστεί θα «δούμε μία Κινέτα που θα τρίβουμε τα μάτια μας».

Φυσικά η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με κριτήριο τη λογική «κόστος – όφελος» για το κεφάλαιο κι οδηγεί στην ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σε περιοχές όπου δεν συμφέρει οικονομικά να γίνουν.

Μπροστά σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα η επιτροπή αγώνα κατοίκων Κινέτας παλεύει για την άμεση υλοποίηση έργων προτάσσοντας τις ανάγκες των κατοίκων.

Απαιτούμε:

– Άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση και προστασία
– Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο γεφύρι της Πίκας
– Να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι της Κινέτας
– Υδροδότηση και σχετικές υποδομές αποχέτευσης σε ΟΛΗ τη Κινέτα
– Προσλήψεις για την υποστήριξη 24ωρης λειτουργίας του κέντρου υγείας Μεγάρων
– Να δημιουργηθεί περιφερειακό ιατρείο Κινέτας ενταγμένο στο κέντρο υγείας, στελεχωμένο με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
– Δημιουργία ανοιχτού πεζοδρομίου στο παράδρομο της Ολυμπίας οδού για την εξυπηρέτηση των πεζών
– Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση σχολείου
– Έργα προστασίας του δάσους
– Κατάργηση των τοπικών διοδίων
– Μείωση της τιμής του εισιτηρίου προαστιακού
– Καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων
– Αποζημίωση ΟΛΩΝ των πληγέντων από τις καταστροφές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΕΤΑΣ

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button