Επιτυχής ο καθαρισμός της περιοχής Ήρεμο Κύμα

Με επιτυχία διεξάχθηκε ο καθαρισμός της περιοχής Ηρεμο Κύμα το πρωί του Σαββάτου, μία πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ήρεμο Κύμα και τον Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

 Αποξηλώθηκε ένα μεγάλο μέρος της προβλήτας των ΕΛΠΕ Ρεβυθούσας με χλωροκοπτικά μηχανήματα  και πριόνια όπως επίσης καθαρίστηκε όλη η περιοχή κατα μήκος της παραλίας από τα απορρίματα, πλαστικά και ξερά φύλλα.
Υπήρξαν αρκετά απορρίματα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, διότι φροντίζουν συχνά την περιοχή οι κάτοικοι“, δήλωσε στο Megaratv ο πρόεδρος της ομάδας Κούρος κος Δημήτρης Κατερινίτσας.
Συνεργεία καθαρισμού του Δήμου άνοιξαν βατό πλέον μονοπάτι προς την παραλία και σε συνεργασία με μέλη της εθελοντικής ομάδας Κούρος και  δύτες καθάρισαν τον βυθό της θάλασσας από σκουπίδια, παλιές σπασμένες βάρκες και λάστιχα.
Καλό θα ήταν ο  καθένας  να προσέχει κάποια πράγματα, ” δηλώνει ο κος Γιώργος Καρακατσάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Ηρεμο Κύμα,  ” να νοιάζεται και να κρατάει μια σακουλίτσα στη θάλασσα ή όταν  παρευρίσκεται γενικότερα σε φυσικό περιβάλλον. Εϊναι εύκολο, εμείς το κάνουμε δύσκολο
Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν ο Δήμος Μεγάρων, το ΣΚΑΙ και η εθελοντική ομάδα Κούρος Μεγάρων.
Η διαδικασία καθαρισμού ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 13:30 το μεσημέρι.
Παρόμιες δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή του Ηρεμου Κύματος γίνονται καθημερινά και αναμένονται  ακόμα περισσότερες  από τους παραπάνω φορείς.
geranos

Παρόμοια άρθρα

Back to top button