Επιστολή προς τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Κε Καλογερόπουλε παίρνω το θάρρος να επικοινωνήσω εγγράφως μαζί σας, μετά το θέμα που προέκυψε για την μετεγκατάσταση των αθιγγάνων του δήμου Χαλανδρίου στην περιοχή «Κανδήλι» Μεγάρων. Πρόκειται για πρόβλημα που δυστυχώς προέκυψε με υπαιτιότητα σας.

 

Ποιος αγαπητέ κύριε σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς για την τύχη ενός λαού όπως ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου; Ιδού το ερώτημα, για το οποίο πρέπει να δώσετε εξηγήσεις.

 

Με ποιο δικαίωμα, αγαπητέ κύριε, εσείς εκθέτετε μια διοίκηση και έναν δήμαρχο, θέλοντας να αποποιηθείτε των ευθυνών που έχετε απέναντι στη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις εντολές που έχετε πάρει για την μετεγκατάσταση τέτοιων κοινωνικών ομάδων; Ακόμη ένα ερώτημα στο οποίο καλείστε να απαντήσετε.

 

Γιατί αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποτιμάτε τους δημότες του δήμου Μεγάρων; Γιατί εκθέτετε τον δήμαρχο, αλλά και τον πολιτικό σας προϊστάμενο, ενόψει των δημοτικών αλλά και των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου;

 

Δυστυχώς για εσάς, η απόφαση που λάβατε καθώς και η ανάρτηση του στο διαδίκτυο, είναι κίνηση ύποπτη, την στιγμή μάλιστα που ταξιδεύατε στις Βρυξέλλες και όλοι γνώριζαν την απουσία σας.

 

Δυστυχώς κ. Καλογερόπουλε, χρησιμοποιήσατε μια μέθοδο γνωστή από άλλες παλαιές – και καλές ίσως για εσάςεποχές. όμως στα Μέγαρα, – που δεν είναι Αιγάλεω – σας πήραμε χαμπάρι.

 

Μην ξεχνάτε δε, ότι στην θέση που βρίσκεστε σήμερα δεν είστε εκλεγμένος. Σας έχουν τοποθετήσει για να εξυπηρετείτε το κοινό συμφέρον και τις τοπικές κοινωνίες. Δεν σας τοποθέτησαν στην θέση αυτή, για να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του δήμου Χαλανδρίου.

 

Δεν έχετε το δικαίωμα να δημιουργείτε με τις αποφάσεις προβλήματα σε μια ήδη υποβαθμισμένηεξαιτίας των πολιτικών αποφάσεωνπεριοχή. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείτε ένα δήμαρχο και να δημιουργείτε κοινωνική αναταραχή σε μια περιοχή που σε εποχή κρίσης, γίνεται μεγάλος αγώνας για να αναπτυχθεί.

 

Δυστυχώς, από το πουθενά, και ενώ η δημοτική μας αρχή αγωνίζεται σε εποχές που η τοπική αυτοδιοίκηση καταλύεται, δώσατε «τροφή» σε κάποιους που περίμεναν στην γωνία αφού δεν είχαν κάτι άλλο να αντιπαραθέσουν, να μιλάνε για συμφωνίες και να παραπληροφορούν μιλώντας ακόμη και για κρυφή συμφωνία του δημάρχου με το δήμαρχο Χαλανδρίου.

 

Θεωρώ πως – ως κομματικός – (αν είστε), είχατε υποχρέωση να ενημερώσετε τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ., για την απόφαση «σωσίβιο» για εσάς μετά τα προβλήματα που προέκυψαν για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Ερωτώ όμως γιατί όλα εδώ; Γιατί όλα στην υπο-ανάπτυκτη από εσάς Δυτ. Αττική; Στην ανατολική Αττική δεν υπάρχουν χώροι να μετεγκατασταθούν οι αθίγγανοι της υψηλής κοινωνίας του Χαλανδρίου; Μήπως τελικά φοβάστε να τους στείλετε στην Ανατολική Αττική, για να μην χαλάσετε την ηρεμία των πλούσιων της υψηλής κοινωνίας με τις βίλες και τα κότερα;

 

Μήπως δεν θέλετε να χαλάσετε την γαλήνη ακόμη και των βουλευτών μας που έχουν στην ίδια περιοχή εξοχικές οικίες; Έλεος. Φτάνει πια! Κάτω τα χέρια από τους δημότες των Μεγάρων. Κάτω τα χέρια από τον Δήμαρχο.

 

Το παιχνίδι σας…που το ξέρετε από παλιά…μιας και είμαστε γνωστοί από το χώρο του ποδοσφαίρου, δεν θα το «παίξετε» στην πλάτη του δημάρχου και στη πλάτη του Μεγαρικού λαού. Και κομματικά, θα μπούμε μπροστά και θα σας ξεσκεπάσουμε.

 

Περιμένω να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αποσύρετε μεθοδικά (όπως ξέρετε) την απόφαση. Διαφορετικά θα βρείτε όχι μόνο εμένα, αλλά και τους συμπολίτες μου απέναντι σας. Γιατί οι εκλογές δεν αργούν.

 

Κλείνοντας να σας γνωστοποιήσω πως η παρούσα επιστολή θα σταλεί στα αρμόδια κομματικά όργανα και θα κοινοποιηθεί τόσο στους βουλευτές, όσο και στον Περιφερειάρχη Γιαν. Σγουρό

Παρόμοια άρθρα

Back to top button