Επιστολή αποχώρησης… με αιχμές από τον Ν. Στρατουδάκη

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Με την επιστολή αυτή, απευθύνομαι σε όλους εσάς που σας αγάπησα και με αγαπήσατε.

 

Αφορμή της επιστολής αποτελεί η αποχώρηση μου από τα τοπικά δρώμενα αλλά και από το δημαρχείο όπου είχα δημιουργήσει ένα χώρο κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Έκλεισα στα Μέγαρα 14 χρόνια αφού είμαι εδώ από τις 25 Ιουνίου 1999 έως τις 25 Ιουνίου 2014. Οφείλω να ομολογήσω πως πέρασα πολύ καλά προσφέροντας δίχως συμφέρον στην τοπική κοινωνία, λαμβάνοντας από όλους μια απλή καλημέρα, μια συμπάθεια και αυτό μου αρκεί.

 

Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Μεγαρείς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις ενορίες των Μεγάρων, την αστυνομία και το εργατικό κέντρο που με φιλοξενούσε κάθε φορά που ερχόμουν στα Μέγαρα.

Επίσης να ευχαριστήσω την εθελοντική ομάδα Κούρος με την οποία σε αρκετές δράσεις συνεργάστηκα, όπως και τους τσιγγάνους των Μεγάρων ή Ρομά όπως κάποιοι σήμερα τους αποκαλούν.

 

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να μιλήσω και λίγο για τους Ρομά. Ακούστε Μεγαρείς: Πιστεύω ότι σας πουλάνε «λόγια της καραβάνας», αφού ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Δυστυχώς κανείς δεν λέει την αλήθεια. Κανείς δεν λέει πως όλα αυτά που γίνονται σήμερα για τους Ρομά είναι διαταγές από ψηλά. Είναι διαταγές της κυβέρνησης που εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συνέβη και τι λέγονταν όταν θέλανε να περάσουνε το αέριο μέσα από τον κάμπο των Μεγάρων. Επειδή τα γραπτά μένουν, θα θυμίσω πως κάποιοι φώναζαν πως για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου, πρέπει πρώτα πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα τους. και όμως. Ο αγωγός πέρασε μέσα από τον κάμπο των Μεγάρων χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα ιδρώτας. Πρόσφατα στα διόδια μία από τα ίδια. Κινητοποιήσεις ενώ το κακό είχε γίνει. Γι’ αυτό λέω πως ότι γίνεται, γίνεται επειδή κάποιοι άλλοι το αποφασίζουν και όχι εμείς. Πάντως κλείνοντας το θέμα αυτό, προσωπικά πιστεύω πως οι Ρομά δεν πρόκειται να πάνε να κατοικήσουν στο βουνό.

 

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να πω και λίγα λόγια για ανθρώπους που με βοήθησαν σε όλη την πορεία μου στα Μέγαρα, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό της πόλης των Μεγάρων. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο πρώην δήμαρχος Χρ. Σύρκος. Θεωρώ πως οι Μεγαρίτες τον αδίκησαν πολιτικά, αφού αν αυτός ο άνθρωπος εκλέγονταν για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία τα Μέγαρα θα γίνονταν Βρυξέλλες. Εγώ τότε πολέμησα στο πλευρό του αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε την επανεκλογή του.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα Αλέξανδρο Κουργιαλή. Είναι ένας ιερωμένος που τον θαυμάζω αφού έχει μεγάλη δύναμη και κουράγιο κάνοντας για πολλά χρόνια μεγάλο αγώνα ώστε άποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες να έχουνε ένα πιάτο φαγητό. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον γέροντα Χρυσόστομο Κουλουριώτη που από το Μάζι βοηθάει όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του τον κόσμο. Θέλω να είναι καλά και ο Θεός να του δίνει κουράγιο.

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη που ανέχθηκε 4 χρόνια τις παραξενιές μου.

 

Πρέπει όμως να μιλήσω και για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γρ. Σταμούλη.

Πιστεύω πως ο Γρηγόρης δεν με μέτρησε όπως έπρεπε, κάτι που έγινε και παλαιότερα από άλλη διοίκηση.

Γρηγόρη δεν αξίζω να βρίσκομαι στα πόδια σου γιατί νομίζεις ότι θα σου δημιουργήσω προβλήματα και γι’ αυτό με διώχνεις από την δημαρχεία.

Γρηγόρη δεν θα φέρω αντίρρηση και δηλώνω δημόσια διά του Τύπου πως θα αποχωρήσω από το δημαρχείο μέσα στον Αύγουστο.

Το λέω και δεν θα κάνω πίσω.

 

Και δηλώνω ότι δεν θα κάνω πίσω ακόμη και εάν ο Γρηγόρης ανακαλέσει, αφού νομίζω πως ένας άνθρωπος όπως ο Σταμούλης, όταν αποφασίζει καλό ή κακό είναι να μην ανακαλεί τις αποφάσεις του. Θέλω όμως να δώσω στον Γρηγόρη τον Σταμούλη μια συμβουλή.

Γρηγόρη πρέπει να ξέρεις πως πιο εύκολα σπάει ένα μπαστούνι παρά δύο ή τρία ή τέσσερα.

Γι’ αυτό πιστεύω πως πρέπει με την αντιπολίτευση να είσαι αγαπητός, να συνεργάζεσαι και να τους ακούς αφού τα προβλήματα είναι πολλά, και για να λυθούν χρειάζεται συναίνεση και όχι κόντρες.

Το δεύτερο που θα πω στον Γρηγόρη είναι να προσέχει τους υποτιθέμενους φίλους του, όποιοι και αν είναι αυτοί γύρω του, γιατί δυστυχώς πολλούς δημάρχους τους έχει καταστρέψει η αυλή και ο περίγυρος.

 

Κλείνοντας δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω και τον τοπικό Τύπο που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε όλες τις δράσεις μου, στον αγώνα που έκανα για να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

 

Με εκτίμηση και αγάπη για τα Μέγαρα και τους Μεγαρίτες που αγάπησα και με αγάπησαν

 

Νίκος Στρατουδάκης 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button