Υπό κατάληψη τα Λύκεια των Μεγάρων

Σε κατάληψη των Λυκείων προέβησαν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης των Μεγάρων, σήμερα το πρωΐ, εξ’ αιτίας συγκεκριμένων αιτημάτων τα οποία δεν ικανοποιούνται, όπως μας ανέφεραν.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Μεγάρων, με τους οποίους μιλήσαμε, είναι το λειτουργικό πλαίσιο της καθημερινής τους σχολικής ζωής, όπως αυτό διαμορφώνεται και επιβάλλεται λόγω της πανδημίας.

Οι συνεχόμενες ώρες χωρίς διάλειμμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τη ζέστη λόγω εποχής, καθιστούν προβληματική την συνοχή της προσοχής τους κατά τις ώρες διδασκαλίας.

Κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα είναι επίσης τα μεγάλα κενά διδακτικού προσωπικού, με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με ελλείψεις σε φιλολόγους, βιολόγο, κ.α.

Και ένα τελευταίο θέμα που έχει προκύψει κατά δήλωση μαθητών, είναι η απουσία πρωϊνής προσευχής, η οποία επιθυμητό θα ήταν, αν δεν δύναται λόγω πανδημίας να τελείται στον προαύλιο χώρο κατά την ώρα προσέλευσης, να τελείται τουλάχιστον στις τάξεις ανά τμήμα.

Οι τελευταίες μας πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθειες σύγκλισης μεταξύ μαθητών και αρμόδιων με πρωτοβουλία του λυκειάρχη, ούτως ώστε κατόπιν συνεννόησης και συζήτησης, να βρεθεί η κοινή οδός μέσα από την οποία θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Μεγάρων κάνουν λόγο για ελλιπή καθαρισμό και απολύμανση των χώρων του σχολείου, καθώς και για τη δυσκολία τους να χρησιμοποιούν διαρκώς τη μάσκα.

Πληροφορίες αυτής της ώρας, κάνουν λόγο για λήξη της κατάληψης στο 1ο Λύκειο, καθώς προσπάθειες γίνονται και για τερματισμό της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Μεγάρων.

Τέλος,  πρέπει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση με ΦΕΚ 3780 /8-09-2020,  για την υγεία των μαθητών λόγω COVID 19 ο σύλλογος των καθηγητών  του 2ου Λυκείου Μεγάρων, εφάρμοσε το άρθρο 6 της άνω υπουργικής απόφασης, το οποίο και προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους των μαθητών.

*φωτογραφία αρχείου.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button