Επίσκεψη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων στον Δήμαρχο Μεγαρέων

Στις 29/04/2015 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων σε πολύ θετικό κλίμα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

 

Ίδρυση  Δημοτικών Αγορών σε Μέγαρα και Κινέττα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε προϊόντα γης και θάλασσας (μέσω προγράμματος κλιματικής αλλαγής).

Ανάπλαση οδών Σηλυβρίας έως Βυζαντίου και Θ. Τσεκέ.

Εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για «Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με ηλεκτρονικά μέσα στο κέντρο της πόλεως», όπως και μίσθωση ελευθέρων οικοπέδων στο κέντρο της πόλεως για χρήση στάθμευσης.

Επίσης συζητήθηκε πρόταση του Ε.Σ.Μ. για κατάργηση στάθμευσης στο τρίγωνο Μελ. Ζαχαριά – Παλαιολόγου και ανάπλαση της  περιοχής.

 

Στην συνάντηση εξετάστηκε για μελλοντικό σχέδιο – μελέτη πεζοδρόμησης  28ης Οκτωβρίου και του ευρύτερου κέντρου των Μεγάρων με πρόσβαση μέσου ήπιας κυκλοφορίας (τρενάκι). Επίσης προτάθηκε για την αναβάθμιση ποιότητας της πόλης μας η ένωση για πεζούς και ποδήλατο των πλατειών Φρειδερίκης (Λυτάρα), Ολυμπιονικών και Β. Κωνσταντίνου (Κεντρική) ώστε ο μελλοντικός επισκέπτης να μπορεί να περιηγηθεί άνετα και χωρίς κίνδυνο στο κέντρο της πόλεως.

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Open Malls που πιλοτικά έχει τρέξει σε έξι δήμους στη χώρα μας όπου αφορά την οπτική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και την σήμανση πινακίδων προορισμών στην πόλη μας. Στο ίδιο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί και η αναβάθμιση του παλαιού σταθμού ΟΣΕ.

 

Προτάθηκε στον Δήμαρχο η ανάδειξη των δύο λόφων μας σε παραδοσιακούς οικισμούς με μικρή αύξηση συντελεστή εάν επιτρέπεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουν μία μορφή που μέχρι τώρα δεν είχαν.

 

Ολοκλήρωση έργων στους περιφερικούς εμπορικούς δρόμους (πεζοδρόμια-φωτισμός σήμανση), ΠΕΟΑΚ – Λ. Αλεποχωρίου όπως στην οδό Βυζαντίου, τουλάχιστον όπου υπάρχουν επιχειρήσεις.

 

Ο Ε.Σ.Μ. μετέχει ενεργά σε όλες τις  εκθέσεις  που διοργανώνει η ΔΗΚΕΔΗΜΕ όπως και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και συγχαίρει τον Δήμο μας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης Μεγάρων Γη εκτός της πόλης μας.

 

Στην συνέχεια συζητήθηκαν εκτενέστερα θέματα όπως καθαριότητα – ανακύκλωση – δεντροφυτεύεις αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας  στην πόλη μας, έλεγχος νομιμότητας  παζαριών και λαϊκών αγορών και ίδρυση δημοτικής αστυνομίας.  Επιπλέον εάν υπάρχει θέμα στέγασης Μεταναστών ή μεταφορά άλλων Τσιγγάνων στην περιοχή μας.

 

Αναπτύχθηκε η θέση του Ε.Σ.Μ. για την ίδρυση φορέα Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάρων για την συνέχιση και ολοκλήρωση έργων υποδομής στην ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων.

 

Τέλος ο Ε.Σ.Μ. πιστεύει ότι με την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας που θα ενώνει τις γύρω περιοχές με την μητρόπολη του δήμου θα ωφελήσει τα μέγιστα την αγορά μας.

 

Διεκδικούμε  την κατάργηση διοδίων από και προς Κινέττα- Μέγαρα-Ν. Πέραμος αλλά και την μείωση 50% του εισιτηρίου του προαστιακού από και προς Κινέττα-Μέγαρα-Ν. Πέραμος για τους κατοίκους τις περιοχής.

 

Στην συνάντηση υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και γνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκεται ο δήμος μας , ο Ε.Σ.Μ. είναι διαθέσιμος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις και να στηρίξει το έργο της δημοτικής αρχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button