Επίσκεψη Αθ. Μπούρα στον αστυνομικό σταθμό Κινέτας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου τον νεοσύστατο Αστυνομικό Σταθμό στην Τοπική Κοινότητα Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Λυκούργου Μπιτσακάκη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, Αστυνόμου Α’ Δημήτρη Βανάκα, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Κινέτας, Αρχιφύλακα Γιάννη Γιαννίκου, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κινέτας, Αλεξάνδρας Μπαλτσιώτου, καθώς και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Μπούρας ενημερώθηκε σχετικά με τη δομή πλέγματος αστυνόμευσης της περιοχής της Κινέτας, η οποία υπάγεται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Α.Τ. Μεγάρων και τελεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Ο νεοσύστατος Αστυνομικός Σταθμός στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του κοινοτικού καταστήματος Κινέτας.

Στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του Σταθμού, εποπτεύοντας και συντονίζοντας τη δράση τόσο των εποχούμενων περιπολιών της περιοχής, όσο και της κινητής αστυνομικής μονάδας για την περιοχή της Κινέτας. Στόχος του Αστυνομικού Τμήματος αποτελεί η προστασία και η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Η σύσταση του εν λόγω Σταθμού είναι αποτέλεσμα πολλών και μακροχρόνιων προσπαθειών και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του κ. Μπούρα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Μέγαρα τον Ιανουάριο του 2022, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του Πρωθυπουργού τόσο για τα Μέγαρα όσο και για τη Δυτική Αττική γενικότερα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button