Επενδύουμε στον τουρισμό για ένα καλύτερο μέλλον

Κάθε δύσκολη περίοδος κρύβει μέσα της μια τουλάχιστον ευκαιρία. Αυτό το πίστευα πάντα και συνεχίζω να το πιστεύω και σήμερα που ζούμε μέρες δοκιμασίας των αντοχών μας. Ως λαός είμαστε «καταδικασμένοι» να είμαστε αισιόδοξοι και να μην κάνουμε ποτέ πίσω.

 

Τα τελευταία 3 χρόνια που βρίσκομαι στη διοίκηση του δήμου βίωσα τη δύναμη που έχουμε ως κάτοικοι αυτού του ιστορικού τόπου να αντιστρέφουμε το αρνητικό κλίμα. Όμως ο τόπος μας εκτός από ιστορία είναι ευλογημένος και πλήρης, με στοιχεία αγνά και καθαρά ελληνικά. Έχουμε λοιπόν το προνόμιο να απολαμβάνουμε τον ήλιο, τις καθαρές θάλασσες και τα όμορφα τοπία μας.

 

Η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας στη νέα εποχή που θα διανύσει η χώρα και ο τόπος μας έχει όνομα. Είναι ο τουρισμός. Η πιο ισχυρή βιομηχανία που ανέκαθεν είχαμε και έχουμε είναι ένας γίγαντας που έχει ξυπνήσει και θα φέρει σύντομα την οικονομική ανάπτυξη του δήμου. Θα φέρει επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και ξένο χρήμα.

 

Σε διάστημα ενός έτους περίπου μέσα από την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη – παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες – προσπαθήσαμε η περιοχή μας να προβληθεί. Αυτό έγινε μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ουγγαρία & Ελβετία) και μέσα από σύντομα και περιεκτικά διαφημιστικά videos που ταξίδεψαν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η τελευταία ενέργεια που σχετίζεται με την προβολή της περιοχής μας ήταν η αποστολή 1400 περίπου επιστολών στις διευθύνσεις σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής τις οποίες παροτρύναμε να συμπεριλάβουν τον δήμο Μεγαρέων στους τουριστικούς προορισμούς τους.

 

Τα θετικά αποτελέσματα των παραπάνω ενεργειών θα φανούν το προσεχές διάστημα.

 

Ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν σταματά εδώ. Υπάρχει αστείρευτο κέφι από μεριάς μου να εργαστώ όσο και αν χρειαστεί ώστε σταδιακά να γίνουμε μαγνήτης τουριστών που θα έρχονται να θαυμάσουν τα όμορφα μέρη μας, την φιλοξενία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Υπάρχουν περιθώρια για μεγάλα βήματα και είμαι βέβαιος ότι αυτά θα γίνουν με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, αλλά και με μία δημοτική διοίκηση που θα αγαπά τον τόπο μας και θα οραματίζεται ένα καλύτερο και προσοδοφόρο μέλλον.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button