Φαγητό και καφές «έξω» από Δευτέρα και διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν από τα επόμενα εικοσιτετράωρα για ολόκληρη την χώρα.

Έτσι, από αύριο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ παραμένει υποχρεωτική η αποστολή ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση, μέχρις ότου αποφασιστεί η άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, των μετακινήσεων δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ακόμα, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6. Παράλληλα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική. Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μμ.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, έκανε λόγο και για την Κυριακή του Πάσχα όπου επεσήμανε ότι επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 2 οικογενειών και μέχρι 9 άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο. Για τις μετακινήσεις γίνεται χρήση του SMS με κωδικό 6 ενώ συστήνεται η χρήση αυτοδαγνωστικού τεστ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button