Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων από το Δήμο Μεγαρέων

Πρωτοχρονιά

Έχοντας υπόψη το γενικό πρόγραμμα εορτασμού της 1ης του νέου έτους, καθορίζομε για τον Δήμο Μεγαρέων τα εξής:

 

Α. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου.

Β. Φωταγώγηση των παραπάνω κτιρίων την νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2015 και της 1ης Ιανουαρίου 2016.

Γ. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι προσκεκλημένοι καλούνται στις 9.00 π.μ. στο Δημαρχείο για την μετάβαση στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί η Δοξολογία της 1ης του νέου έτους 2016 στις 9.30 π.μ.

Δ. Στην Δοξολογία καλούνται να παραστούν οι δικαστικές, πολιτικές, αστυνομικές, στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας, οι διοικήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου με το προσωπικό τους, οι τοπικοί φορείς και όλος ο λαός.

Ε. Στις 10:30 π.μ. ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα δεχθούν ευχές για το νέο έτος στο Δημαρχείο και θα κοπεί η καθιερωμένη βασιλόπιτα.

 

Θεοφάνεια

Με βάση το γενικό πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανείων και του Αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, για τον Δήμο Μεγαρέων καθορίζονται τα παρακάτω:

 

Α. Την εόρτιο ημέρα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016:

Σημαιοστολισμό των Δημοσίων, των Δημοτικών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καταστημάτων.

Β. Φωταγώγηση των πιο πάνω καταστημάτων και του επινείου της Πάχης την νύχτα της 5ης και 6ης Ιανουαρίου 2016.

Γ. Τέλεση Αγιασμού των Υδάτων στην Πάχη, με την κατάδυση του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, περί ώρα 12:00, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου συμπαριστάμενου του Ιερού Κλήρου της πόλης των Μεγάρων.

Δ.  Στον Αγιασμό προσκαλούνται να παραστούν ο λαός, οι Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές Αρχές μετά των υπαλλήλων τους, οι Διοικήσεις Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου μετά του προσωπικού τους, οι  Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button