Ένταση στο ειρηνοδικείο Μεγάρων μεταξύ πολιτών και συμβολαιογράφου

Η ομάδα “Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών” πραγματοποιούσε προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο ειρηνοδικείο Μεγάρων σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 24/5/2017) με σκοπό την αποτροπή δύο προγραμματισμένων πλειστηριασμών.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν παρουσιάσθηκαν δύο συμβολαιογράφοι και, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, προσπάθησαν να κάνουν αναγγελία πλειστηριασμού έξω από την αίθουσα του Ειρηνοδικείου Μεγάρων. Όπως αναφέρει ένας εκ των πολιτών “Πήραμε από τα χέρια της συμβολαιογράφου το δικόγραφο και της καταστήσαμε σαφές πως δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά περιουσία συμπολίτη μας να πέσει σε χέρια τράπεζας ή κορακιών”.

Η συμβολαιογράφος κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας πως ένας εκ των διαμαρτυρόμενων χειροδίκησε εναντίον της, γεγονός που διαψεύδουν οι παρευρισκόμενοι πολίτες. Άμεσα, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και στη συνέχεια τρεις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τρεις αστυνομικοί από το Α.Τ. Μεγάρων βρέθηκαν στο χώρο του ειρηνοδικείου, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί κάποια επέμβαση από πλευράς τους καθώς τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

Η συμβολαιογράφος που αρχικά ζητούσε τη σύλληψη του πολίτη με την κατηγορία της χειροδικίας εναντίον της, όταν ο πολίτης δήλωσε στους αστυνομικούς πως επιθυμεί και ο ίδιος να υποβάλλει μήνυση κατά της συμβολαιογράφου για ψευδή καταμήνυση, απέσυρε την επιθυμία δίωξής του, οπότε και έληξε το συμβάν.

Εν τέλει, οι δύο προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, τράπεζας εναντίον ιδιώτη και ιδιώτη εναντίον ιδιώτη, δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι “Πολίτες Μεγάρων κατά των πλειστηριασμών” καλούν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας σκοπό την αποτροπή των προγραμματισμένων πλειστηριασμών την επόμενη Τετάρτη 31/5/2017 στις 15.30 στο ειρηνοδικείο Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button