Ενωμένη η ΝΕΜ πήρε τη νίκη στον Υμηττό με 71-73

«Να είμαστε για 40 λεπτά δυνατοί και ανταγωνιστικοί» είχε δηλώσει ο Άκης Καλλινικίδης της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος πριν τον αγώνα με τον Αμύντα για τη 18η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και αυτό συνέβη, αφού θολό τοπίο δεν υπήρξε αυτή τη φορά σε καμιά περίοδο του αγώνα για τη ΝΕΜ και βεβαίως ούτε στην τέταρτη που κάποιες φορές έχει «σκοντάψει» χάνοντας τη νίκη. Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, στο κλειστό του Υμηττού η ΝΕΜ κράτησε στα χέρια της τον έλεγχο του αγώνα και αφού δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ πέτυχε μεγάλης ψυχολογικής σημασίας νίκη με 71-73.

Με αρχική πεντάδα τους Παλαιοχωρίτη, Γερομιχαλό, Πολυτάρχου, Ουάιλι και Καλλινικίδη η ΝΕΜ χωρίς μεγάλα ξεσπάσματα και ακραίες διαφορές στο σκορ (η μεγαλύτερη 10 πόντους στη Δ’ περίοδο), παίζοντας σταθερά ψύχραιμα και κυρίως με καθαρό μυαλό ήταν πρωτοπόρος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξε πως ήθελε τη νίκη.

Άξιο αναφοράς η πολύπλευρη συνεισφορά του Γερομιχαλού και η κλάση του Πολυτάρχου ο οποίος απέδειξε ότι ενσωματώθηκε τάχιστα κάνοντας αισθητότατη την παρουσία του στο παρκέ. Πολύ καλός και ο Ντουμπίνσκι που δικαιώθηκε για τα περισσότερα σουτ που πήρε καθώς επίσης και εξαιρετικός ο Γεωργαλάς. Τέλος, στα τελευταία λεπτά του αγώνα η διαφορά ροκανίστηκε με τον εξαιρετικό Μάρσαλ του Αμύντα, δίνοντας τόνο αγωνίας στη λήξη, η οποία όμως βρήκε νικήτρια τη ΝΕΜ.

Α’ περίοδος: 19-26
Ημίχρονο: 38-43
Γ΄περίοδος: 55-60
Λήξη: 71-73

Παρακολουθήστε τον αγώνα ξανά

Για τα στατιστικά του αγώνα πατήστε Ε Δ Ω.

Δηλώσεις του Άκη Καλλινικίδη πριν τον αγώνα με τον Αμύντα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button