Ενεργοί Πολίτες: Οξύνεται η πολιτική λιτότητας με τον ΕΝΦΙΑ και την αξιολόγηση

Το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου οξύνει την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά  εδώ και χρόνια σε βάρος  της πλειοψηφίας του ελληνικού λάου.

Με αιχμή του δόρατος τον άδικο και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ που αποτελεί ένα ακόμη φορομπηχτικό μετρό που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, αλλά και με την αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ που μοναδικό στόχο έχει να ικανοποιήσει τις ορέξεις της Τρόικα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση καταβάλλει την μεγίστη προσπάθεια να αφήσει ερείπια πίσω της πριν το κύκνειο άσμα της.

Ως  Ενεργοί Πολίτες πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κοινωνική και πολιτική απάντηση στα μετρά αυτά με κριτήριο πάντα το συμφέρον όσων πλήττονται όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές.

Θέση μας όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων  είναι ότι η καταδίκη συλλήβδην  ολόκληρου του υπαλληλικού προσωπικού  από την κυβέρνηση ( η όποια έχει απόλυτη ευθύνη διαχρονικά για τις στρεβλώσεις στην δημόσια διοίκηση) είναι απαράδεκτη και πρέπει να ακυρωθεί αντικαθιστάμενη από μια πολιτική αξιοποίησης  του προσωπικού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τέλος τασσόμαστε στο πλευρό των δημοτικών αρχών καθώς και της περιφέρειας Αττικής που αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν την άδικη διαδικασία που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.

Για τον ΕΝΦΙΑ πρόταση μας είναι η κατάργηση του αντιλαϊκού αυτού φόρου που χτυπά αλύπητα τα μικρά και μεσαία στρώματα και η εφαρμογή στον αντίποδα πολιτικών που θα πατάσσουν την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καύσιμων προστατεύοντας όσους αδυνατούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Καλούμε τέλος την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κ .Σταμούλη καθώς και τις υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν όλους τους συμπολίτες μας , οι οποίοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος υλοποιεί στην πράξη κυβερνητικές-μνημονιακές πολιτικές , ποιος συντάσσεται με αυτές και ποιος τις πολεμά με ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button