Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες Έλληνες στο ρέμα της μπύρας την Κυριακή 10/6

Την Κυριακή 10 Ιουνίου ώρα 10:30 στο ρέμα της μπύρας, θα γίνει το προσκλητήριο νεκρών – φόρος τιμής και μνήμης στα δέκα παιδιά ήρωες που δολοφόνησαν οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι δοσίλογοι στο σημείο αυτό – στο ρέμα της μπύρας το 1944.

Καλούμε τους συγγενείς των θυμάτων και κάθε πολίτη δημοκράτη – τη νεολαία της πόλης ιδιαίτερα… να δώσουν το “παρών”.

Να ξαναθυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι αυτά που δεν τους είπαν και δεν θα τους πουν ποτέ για την ιστορία της πόλης των Μεγάρων στην περίοδο της φασιστική κατοχής.
Αξίζει σήμερα όσο ποτέ, να θυμηθούμε τι ήταν… αυτά τα παλικάρια και γιατί τα σκότωσαν; να μάθουν οι νέοι πως τα σκότωσαν για τις ιδέες τους! Γιατί ήταν κομουνιστές. Έδωσαν τη ζωή τους για να δει ο τόπος μας την αληθινή λευτεριά!

Να μάθουν ακόμη πως τα παιδιά ήταν πολιτικοί κρατούμενοι πριν τον πόλεμο, και τα έφεραν από το κέντρο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου για να τα σκοτώσουν, ήταν πολιτικοί κρατούμενοι από το καθεστώς Μεταξά. Πως ο Μεταξάς δεν τους άφησε ελεύθερους αφού η χώρα πέρασε σε κατοχή αλλά τους παρέδωσε για εκδίκηση στον ομοϊδεάτη του – φασίστα, Χίτλερ.

Να βγάλουμε ανάλογα τα συμπεράσματα: πως ο πατριωτισμός κρίνεται με πράξεις. Η πράξη του Μεταξά που παρέδωσε τους Έλληνες φυλακισμένους (με αιτία τις ιδέες τους) στους Γερμανούς κατακτητές είναι εθνική προδοσία! Με ρίζα της το ταξικό μίσος.

Προδότες και τυχοδιώχτες είναι και εκείνοι που τον αναπολούν σήμερα, η δολοφονική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Να μάθουν οι νέοι: πως ήταν νιάτα με ψυχή! καρδιά και φιλότιμο. Έβλεπαν τη ζωή – τον κόσμο ως σαν αυτό που έπρεπε να είναι… δίκαιος!
Έβλεπαν τον κόσμο όλο μέσα σε πέντε λέξεις: ‘’Μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο’’ δηλαδή κομουνισμός!

Αυτή την πανανθρώπινη αξία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της θέλουν να την εξισώνουν με τον κρυφό εαυτό τους – το φασισμό! και ξαναγράφουν την ιστορία με ψέματα. Όχι κύριοι, δεν είμαστε ίδιοι μας χωρίζει το άπειρο!

Κυριακή 10 Ιουνίου ώρα 10:30 να είμαστε όλοι εκεί στον τόπο του εγκλήματος, οι μέρες που βιώνουμε το απαιτούν: οι άρχοντες ξαναβάζουν το φασισμό για ασπίδα τους, αλλού κρυφά κι αλλού φανερά.
Εμείς ξέρουμε, κανένας λαός δεν θέλει τον πόλεμο, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει να βλέπει το συνάνθρωπο του ως μίασμα!

Το αίμα των παιδιών που θα τιμήσουμε στο Ρέμα, ενώνει δεν διχάζει τους λαούς… οι λαοί μετά τη συντριβή του φασισμού μίλησαν οριστικά και αμετάκλητα: ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος!
Φώναξαν δυνατά σείστηκε η οικουμένη: Λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button