Έκθεση γλυπτικής στην Κινέτα – Έως τις 20 Ιουλίου

Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Είναι από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους γίνεται το άνοιγμα των κοινωνιών και η πορεία τους προς τα εμπρός.

Πιστή σ΄αυτή τη φιλοσοφία η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας προβάλλει αξιόλογους νέους δημιουργούς  δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών.

kineta_ekthesh_glyptikhs3

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας κ. Ευάγγελος Δαλάκας εγκαινίασε το Σάββατο 12 Ιουλίου στο πολιτιστικό κέντρο της Ομοσπονδίας μία ακόμη αξιόλογη εικαστική έκθεση ταλαντούχων συνδημοτών μας. Εκθέτουν τα έργα τους η γλύπτρια και ζωγράφος Μαριάννα Λιόγρη μαζί με τον επίσης γλύπτη και ζωγράφο Παύλο Πολιτάκη.

Η Μαριάννα Λιόγρη γεννήθηκε και δημιουργεί στα Μέγαρα. Η αγάπη της για την ζωγραφική, το πάθος της για την γλυπτική και το ανήσυχο πνεύμα της την οδηγούν σε πρωτότυπους δρόμους έκφρασης.      Σκαλίζει το μάρμαρο με τον παραδοσιακό τρόπο, καλέμια – ματρακά και ύστερα από κατάλληλη επεξεργασία, το ζωγραφίζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο συνθέτοντας αριστουργήματα.

kineta_ekthesh_glyptikhs2

Ο Παύλος Πολιτάκης γεννήθηκε στο νησί των καλλιτεχνών την Χίο και κατοικεί και εργάζεται στα Μέγαρα. Μετά από χρόνια ενασχόλησης με την ζωγραφική και πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις με ζωγραφική-ελαιγραφία σε καμβά, αποφασίζει πως αυτό που τον εκφράζει  είναι ο συνδυασμός γλυπτικής- ζωγραφικής. Τα έργα τους, μια πολύχρωμη ονειρική παλέτα, καταγράφουν εικαστικά τον κόσμο γύρω μας , με φαντασία και πρωτοτυπία.

Η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας συγχαίρει τους καλλιτέχνες και με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τα έργα τους δηλώνοντας παρούσα και ανοιχτή σε συντοπίτες μας –και όχι μόνο-  καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν τα έργα τους.

kineta_ekthesh_glyptikhs

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των συλλόγων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.  Γ. Μιχάλαρος και Ν. Σωτηρίου, καθώς και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι κ.κ. Δάρας, Μουσταϊρας, Δρυμούσης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά  09.00 -12.00 και 18.00 – 21.00 έως τις 20 Ιουλίου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button