Έκτακτο ανακοινωθέν (!) από την Αντιφασιστική Δράση Μεγάρων

Ο πολιτικός λόγος που βασίζεται σε αξιακά χαρακτηριστικά, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη  και η αξιοπρέπεια, δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται, δε φιμώνεται.

Για όσους και όσες δε μας έχουν γνωρίσει και δεν έχουν καταλάβει ποιοι είμαστε μέσα από τις δράσεις μας, την αντιφασιστική-αντιρατσιστική συναυλία, τα μοιράσματα στους δρόμους και τα σχολεία και τις μικροφωνικές παρεμβάσεις μας στους δρόμους και τις πλατείες,  ας ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά τι συγκροτούμε ως αυτόνομη δράση:

1)Η Αντιφασιστική Δράση Μεγάρων αποτελεί μια αυτόνομη συνέλευση ατόμων που προέκυψε μέσα από την κοινή ανάγκη όλων για αυτοοργανωμένη και συλλογική δράση. Αυτό σημαίνει πως, όλοι και όλες, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αποφασίσαμε να ενωθούμε, να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε και να δράσουμε σα μια γροθιά, απαλλαγμένοι από κομματικές γραμμές, μακριά από κάθε είδους ιεραρχικές δομές, μιας και οι σχέσεις μας είναι οριζόντιες και όλοι και όλες είμαστε ίσοι,-ες στο λόγο και στην πράξη.

2)Η Αντιφασιστική Δράση Μεγάρων αποτελείται από άτομα που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης, της πίστης σε έναν πόλεμο ενάντια στο φόβο, μιας και πιστεύουμε βαθειά πως οι αγώνες κερδίζονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μόνο. Αποτελείται από άτομα που αποφάσισαν να μη μείνουν σιωπηλά σε μια κοινωνία που με νύχια και με δόντια παλεύει να μας κρατήσει μουγγούς…

3)Αποτελούμε αντιφασιστική συνέλευση, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η κοινωνία όπου ζούμε, και αναπνέουμε είναι μια ταξική κοινωνία και η εκμετάλλευση, η υποτίμηση των ζωών μας, ο ρατσισμός αποτελούν κοινωνικές πραγματικότητες που μας βρίσκουν απέναντί τους, ΕΧΘΡΟΥΣ προς κάθε δομή ή δράση τους.

4)Ως Αντιφασιστική Δράση πολεμάμε και θα πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε μορφή φασισμού, είτε αυτός εκφράζεται από την κρατική μηχανή με την καταστολή και την βία (κρατικός φασισμός), είτε εκφράζεται από φασιστικάνεοναζιστικά παρακρατικά μορφώματα(παρακρατικός φασισμός), είτε εκφράζεται από κάθε φασίστα/ρατσιστή(κοινωνικός φασισμός).  

 

Δεν στρογγυλεύουμε τον πολιτικό μας λόγο για να γίνουμε αρεστοί. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στον αντιφασιστικό μας αγώνα. Αυτοί που σήμερα πουλάνε πατριωτισμό και αντισυστημικότητα έχουν ταχθεί  με τα συμφέροντα των ταξικών εχθρών του λαού, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφ’ όπλου  ληστές (εφοπλιστές),ενώ στο παρελθόν έβαλαν τις κουκούλες και συμμάχησαν με τον εχθρό.

Τα φιλοχουντικά τους  αισθήματα, η ιδεολογία του μίσους και ο ρόλος του  παρακράτους, που αποπνέουν την φασιστική μπόχα, έχουν  ενοχλήσει την τοπική κοινωνία. Αυτό μας έγινε ιδιαίτερα αισθητό, όταν  σε δράση μας στο Μελί, μπαίνοντας  σε κάποιο  καφενείο να μοιράσουμε φυλλάδια (κάποιες μέρες μετά την επίθεση φασιστών σε μετανάστη), μας ρώτησαν αγριεμένα οι θαμώνες «δεν πιστεύουμε να είστε της χρυσής αυγής;». Οπότε όσον αφορά στο Μελί και τη ρατσιστική επίθεση που έγινε τις προάλλες εκεί απ’ τους φασίστες, μια βόλτα στην προσφυγική γειτονιά θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για το ποια είναι η αλήθεια και τι συνέβη πραγματικά…

 Ο Γκέμπελς, ο πνευματικός τους πατέρας, τους δίδαξε να διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα του φασισμού, να την σκεπάζουν με ένα φιλανθρωπικό, αντισυστημικό και πατριωτικό μανδύα, ώστε να μπορούν να εισχωρούν ευκολότερα σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Η αντιστροφή των εννοιών, η τοποθέτηση του εαυτού τους στη θέση του θύματος, η στοχοποίηση οποιουδήποτε τους ξεμπροστιάζει και οι απειλές ήταν και είναι πάγιες τακτικές των ναζί και των φίλων τους.

Αλλά, αλήθεια… Τελικά ποιά είναι η χρυσή αυγή; Είναι μόνο «οι υπεύθυνοι του κόμματος»; Ο  στρατός ηλιθίων που αυτοδικεί στον δρόμο τραμπουκίζοντας, σφάζοντας και μαχαιρώνοντας όποιον έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος δεν είναι μέρος της; Οι  αισχρές  βρωμο-φασιστικές αντιλήψεις των οπαδών της δεν είναι μέρος της; Άραγε η καλλιέργεια του μίσους εναντίον των μεταναστών και τα ρατσιστικά πογκρόμ δεν αποτελούν μέρος της; Οι επιθέσεις που δέχονται συχνά πυκνά τελευταία  μετανάστες στα περιβόλια των Μεγάρων (χωρίς να τους αφαιρούνται χρήματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για ρατσιστικές επιθέσεις) δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς και τις πεποιθήσεις τους;

Φυσικά και δεν περιμένουμε και δε ζητάμε καμιά απάντηση.Για εμάς η συμμορία  του Μιχαλολιάκου έχει ήδη κριθεί ένοχη και μάλιστα με βαριά ποινή, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στο παρελθόν της πολιτικής ιστορίας.

Τέλος, η Αντιφασιστική Δράση Μεγάρων δεν αποτελεί  κομματικό φορέα, αλλά ρεύμα συλλογικής δράσης με σαφή προσανατολισμό. Ο αντιφασισμός για εμάς αποτελεί ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, υπάρχει και είναι παρών στην καθημερινή ζωή όλων μας, όπου και εδραιώνεται  η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι διακρίσεις σε βάρος των εξαθλιωμένων, το φυλετικό μίσος, τα φασιστικά εγκλήματα και κάθε λογής ρατσιστική έκφραση.

Εμείς, λοιπόν, δε θα είμαστε ούτε για μια στιγμή ανεκτικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, ούτε από άγνοια, ούτε από φόβο, ούτε από συνήθεια.

Υ.Γ. Α, και κάτι τελευταίο, έτσι για την ιστορία… Τα πρόσωπά μας και τις προσωπικότητές μας τις γνωρίζουν πολύ καλά οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, ο κόσμος που χέριχέρι και πόρταπόρτα παίρνει τα κείμενά μας και φυσικά ό&peg έχει θελήσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να διαπιστώσει ότι δεν αποτελούμε εξωγήινα, αλλά μάλλον σκεπτόμενα, οργισμένα με τη σαπίλα της κοινωνίας και πολιτικοπο&

Παρόμοια άρθρα

Back to top button