Εξώδικη διαμαρτυρία «Ομάδας Ελεύθερων Πολιτών – Γονέων 4ου και 5ου δημ. σχολείων Μεγάρων»

Από την «Ομάδα Ελεύθερων Πολιτών – Γονέων για την Αναγέννηση του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων», κατετέθη εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας, όπως μας ενημέρωσαν μέσω δελτίου τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω:

Εξώδικη Διαμαρτυρία – Πρόσκληση -Δήλωση επιδόθηκε σήμερα από γονέα της ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρμόδια υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους Δημήτρη Γ. Μπάρδη.

Στην ανωτέρω εξώδικη διαμαρτυρία περιγράφεται ο ανορθολογικός και επικίνδυνος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος στέγασης των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων εν μέσω της πανδημίας COVID – 19. Αναφέρονται οι ληφθείσες αποφάσεις των αρμοδίων και παρατίθενται οι ενέργειες των γονέων και του διδακτικού προσωπικού, που αφορούν στην επίλυση του πιο πάνω φλέγοντος ζητήματος.

Τονίζεται η αρνητική συμβολή των δημοτικών αρχών όσον αφορά την λύση του προβλήματος, οι οποίες αποφάσισαν να «στοιβάξουν» 400 μαθητές και διδακτικό προσωπικό στις εγκαταστάσεις του 5ου δημοτικού σχολείου, όταν με δική τους δημόσια ομολογία, ο χώρος αυτός είναι ικανός να καλύψει ανάγκες τριακοσίων, το πολύ, ατόμων.

Οι γονείς προβάλλουν και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους και ζητούν από την κ. Υπουργό όπως επιληφθεί του προβλήματος που έχει γεννηθεί από την στέγαση δύο δημοτικών σχολείων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ενός, γεγονός που αποτελεί εν δυνάμει υγειονομική βόμβα τόσο για μαθητές, διδακτικό προσωπικό, ευπαθείς ομάδες, όσο και γενικά για την πόλη των Μεγάρων.

Ως πλέον άμεση και προσφορότερη σχετική επίλυση του προβλήματος, προτείνουν την επαναφορά σε ισχύ της περυσινής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου είχαν τοποθετηθεί, εκτός από το 5ο και στο 6ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, ως ορθολογικότερη, προσωρινή πάντα, διαχείριση του προβλήματος, μέχρι την οριστική λύση, που είναι η επιστροφή του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων σε σύγχρονο, νεόδμητο σχολικό συγκρότημα, στόχο για τον οποίο Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων.

“EYXAPIΣTOYME TOYΣ EKΠAIΔEYTIKOYΣ KAI TOYΣ ΓONEIΣ TOY 4OY KAI 5OY ΔHM. ΣX. MEΓAPΩN KAI TOYΣ ΔHMOTIKOYΣ ΣYMBOYΛOYΣ ΠOY ΣTHPIΞAN THN ΠPOΣΠAΘEIA MAΣ ΓIA KAΛYTEPEΣ ΣYNΘHKEΣ MAΘHΣHΣ TΩN ΠAIΔIΩN.

ΜΕΓΑΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Παρόμοια άρθρα

Back to top button