Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Εχθές Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων, μετά από έφοδο στον καταυλισμό της περιοχής του Βλυχού, συνελήφθησαν στα Μέγαρα 3 ημεδαποί ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας η οποία προέβαινε σε ληστείες και κλοπές και σε απόπειρα κατά συναυτουργία, κατ εξακολούθηση. Οι 3 Ρομά κατηγορούνται επίσης για εμπρησμό και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Να σημειωθεί ότι μέσα στους 2 τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις ληστειών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων οι συλληφθέντες δρούσαν στην πόλη των Μεγάρων, στην οδό Νίσσου και στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ. Στην Κινέτα, στο ύψος της ΠΕΟΑΚ και στο λιμάνι του Περάματος Μεγάρων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι ανωτέρω διέπρατταν κλοπές οχημάτων από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν σε ληστείες.

Τα θύματα των δραστών αποτελούνταν από πεζούς, οι οποίοι κινούνταν σε ερημικά και σκοτεινά σημεία και υπό την απειλή μαχαιριού ή όπλου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ.
Κάποια από τα θύματα τους, ήταν αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή των Μεγάρων, τους οποίους εξαπατούσαν υποδυόμενοι τους αστυνομικούς. Οι δράστες έχοντας στην κατοχή τους έναν αστυνομικό φάρο προσποιούμενοι ότι διεξάγουν έναν έλεγχο ρουτίνας, αποσπούσαν χρήματα και άλλα είδη αξίας από τους ανυποψίαστους πολίτες.
Η δράση των συλληφθέντων συμπεριελάμβανε και οδηγούς αυτοκινήτων, που μετά από προμελετημένες συγκρούσεις, σταματούσαν τα οχήματά τους και επίσης υπό την απειλή των παραπάνω, αποσπούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και τιμαλφή.
Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τις ληστείες και τις κλοπές, καταστρέφονταν από τους δράστες, καίγοντάς τα, στη περιοχή του Βλυχό και έτσι ήταν αδύνατον να εντοπιστούν από την Αστυνομία.

Οι 3 συλληφθέντες σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button