Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες στα Μέγαρα

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Μεγάρων εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σήμερα στα Μέγαρα και στα Άνω Λιόσια συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 29 και 33 χρόνων.

Τρεις συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ ο φερόμενος ως αρχηγός, 27χρονος, είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Κατασχέθηκε ένα όχημα, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία.

Εξιχνιάσθηκαν 57 περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα, 4 ληστείες σε οικίες που διαμένουν ηλικιωμένα άτομα, 3 ληστείες σε οικίες που μένουν αλλοδαποί, 4 ληστείες σε βάρος αλλοδαπών που κινούνταν πεζοί ή με δίκυκλο, 24 κλοπές οχημάτων, 5 διαρρήξεις οικιών, 10 κλοπές καταστημάτων (καφενεία, συνεργεία, κρεοπωλείο, ζαχαροπλαστείο) και 7 κλοπές από οχήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τ.Α. Μεγάρων, η δράση της εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου. Οι περισσότεροι είτε είχαν στενές συγγενικές σχέσεις, είτε φιλικές σχέσεις που ανέπτυξαν μέσα στη φυλακή.

Πριν από κάθε χτύπημα όριζαν το ρόλο που θα έχει ο καθένας και κάθε φορά συμμετείχαν από 3 έως 5 άτομα. Για να μην αφήσουν ίχνη τους, φορούσαν κουκούλες fullface, αυτοσχέδια μαντίλια και γάντια στα χέρια. Είχαν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως πιστόλια, μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία, λοστούς και άλλα.

Δρούσαν πάντα κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ως μεταφορικά μέσα χρησιμοποιούσαν παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ και αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία αφαιρούσαν, αφού πρώτα στρέβλωναν τις θύρες τους ή έσπαγαν τα τζάμια τους.

Μετά, με τα αφαιρεθέντα οχήματα εισέβαλαν σε οικίες ηλικιωμένων και αλλοδαπών και πολλές φορές εμβόλιζαν με τα κλεμμένα οχήματα που οδηγούσαν τα δίκυκλα οχήματα αλλοδαπών, προκειμένου να τους ρίξουν στο έδαφος και να τους ακινητοποιήσουν.

Δε δίσταζαν να μαχαιρώσουν, να απειλήσουν με πιστόλι ή μαχαίρι και να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στα θύματά τους προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν.

Ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλές φορές προσποιούνταν τους Αστυνομικούς.

Αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία, μπαταρίες αυτοκινήτων και πολλά ακόμα αντικείμενα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button