Εκκίνηση Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα σήμερα Παρασκευή 15/11

Η εκκίνηση του Φειδιππίδειου Δρόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. στις 06:00 από τον πεζόδοδρομο της Ερμού μπροστά από το μουσείου του Κεραμεικού.

42 αθλητές από 14 συνολικά χώρες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τη Σπάρτη με τελικό προορισμό το σημείο εκκίνησης και η εκτιμώμενη διάρκεια του αγώνα είναι 4 ημέρες (περί τις 104 ώρες).

Οι δρομείς ακολουθούν όλη την παλιά διαδρομή Αθήνα – Ελευσίνα – Μέγαρα – Αρχαία Κόρινθο – Αρχαία Νεμέα μέχρι να φτάσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο στάδιο της Σπάρτης, από όπου και θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Οι πρώτοι αθλητές έχουν φτάσει και περάσει ήδη τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα. Στο σημείο του Φόρου στα Μέγαρα έχει στηθεί από την οργανωτική επιτροπή ένας από τους πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου όπου γίνεται και χρονομέτρηση των αθλητών, καθώς και έλεγχος από επόπτες, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

ο 5ος Φειδιππίδειος Δρόμος διεξάγεται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού ΚΑΙ Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ και είναι μια διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button