Εκδημία Γέροντος π. Άνθιμου Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων

Κηδεύτηκε, ανήμερα πρωτοχρονιάς, ο σεβάσμιος Γέροντας των Μεγάρων, πατέρας Άνθιμος Δρίτσας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης. Ο Γέροντας Άνθιμος διακρίθηκε για την σεμνότητά του, για την ταπείνωσή του, το υψηλό έργο του στην Εκκλησία και για τα πολλά ακόμη χαρίσματά του, όντας ο άνθρωπος του Θεού, που κατηύθυνε χιλιάδες ανθρώπους στη σωτηρία και στον αγιασμό.

Πολλοί κληρικοί της εκκλησίας μας υπήρξαν πνευματικά του παιδιά. Σήμερα στην εξόδιο ακολουθία ήταν όλοι εκεί, με πρώτο τον επιχώριο Μητροπολίτη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο και τους Σεβασμιωτάτους, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ζιχνών κ. Ιερόθεο και τον κατά σάρκα ανιψιό του, Επίσκοπο Κεχρεών κ. Αγάπιο.

Άρχοντες, κλήρος και λαός, μαζί με τα μοναχικά τάγματα, αποχαιρέτησαν τον γλυκύ και ηγιασμένο Γέροντα και Ηγούμενο, Πνευματικό Πατέρα και Καθοδηγητή των Μεγάρων.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΓΕΡΟΝΤΑ Π.ΑΝΘΙΜΕ. ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ ΕΝΔΑΚΡΥΣ Ο ΣΕΠΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button