Εκδήλωση με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα στα Μέγαρα

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου διοργανώνεται το “Dounis Show”, μία εκδήλωση με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα στα Μέγαρα, στο μοντελοδρόμιο Dounis Airfield.
Η εκδήλωση αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν θα είναι Jets και Warbirds, οπότε θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία αερομοντέλων!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

Θα πραγματοποιηθούν ελεύθερες πτήσεις και δοκιμές

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Θα μπουν στην σειρά όλοι οι συμμετέχοντες να κάνουν την πτήση τους

Απονομή αναμνηστικού κυπέλλου στις εξής τρεις κατηγορίες:

 • Best Jet Military Flight
 • Best Jet Aerobatic Flight
 • Best Warbird Flight

Το μοντελοδρόμιο είναι άρτια οργανωμένο. Οι βασικές υποδομές που υπάρχουν είναι:

 • Κύριος διάδρομος μήκους 290 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων.
 • Βοηθητικός διάδρομος μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12.5 μέτρων.
 • Χώρος pits με πάγκο σε όλο του το μήκος, προστατευμένος με συρμάτινο πλέγμα σε αραιή διάταξη και δίχτυ ασφαλείας για την προστασία μοντέλων και κυρίως μοντελιστών από πτώσεις ή λάθος τροχοδρομήσεις.
 • Δύο τουαλέτες ανδρών-γυναικών.
 • Χώρος parking αρκετός να φιλοξενήσει όλα τα αυτοκίνητα, που μπορεί να βρεθούν εκεί κάποιο Σαββατοκύριακο ή και σε κάποια εκδήλωση.
 • Περίφραξη με ηλεκτρονική πύλη, η οποία ανοίγει με ειδική κάρτα που παίρνουν όλα τα μέλη του μοντελοδρομίου κατά την εγγραφή τους.
 • Ο κύριος διάδρομος είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει και υπερελαφρά-ελαφρά αεροσκάφη.

  Πως θα πάτε:

  Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας, η 2η έξοδος γράφει προς “ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ-ΜΕΓΑΡΑ”, οπότε και βγαίνετε εκεί, με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Ακολoυθείτε τις πινακίδες ΠΡΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ώσπου να συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι μια στρογγυλή πλατεία, οπότε κάνετε αριστερά προς “ΜΑΖΙ”. Για να είστε σίγουροι, εκεί δίπλα υπάρχει και το Super Market “MY MARKET”, αλλά και πινακίδα που δείχνει προς το μοντελοδρόμιο. Σε κάποιο σημείο, εκεί που είναι το εκκλησάκι του Αγ. Γιάννη, κάνετε πάλι δεξιά. Η πινακίδα λέει πάλι προς “ΜΑΖΙ”, αλλά υπάρχει και πάλι ταμπέλα που δείχνει προς το μοντελοδρόμιο. Σε λίγο θα συναντήσετε μια διχάλα, εσείς θα πάτε δεξιά – Προς Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο, (υπάρχει και ταμπέλα προς “Dounis Airfield”). Στα 1300 μέτρα από την διχάλα, θα στρίψετε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα “Dounis Airfield”) και θα μπείτε στον χωματόδρομο. Προχωρώντας στο χωματόδρομο θα βρείτε σε λίγο μια διασταύρωση, πηγαίνετε πάλι δεξιά, προσοχή-εκεί δεν υπάρχει πινακίδα. Μετά από 200-300 μέτρα φτάσατε στο μοντελοδρόμιο.

  Χάρτης για ευκολότερη προσέλευση στο Dounis Airfield

Παρόμοια άρθρα

Back to top button