Επίσκεψη Γιώργου Τσίπρα στην Κινέτα

Την Κινέτα επισκέφτηκε, σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας όπου τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κινέτας, Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα. Η συζήτηση ξεκίνησε με το φλέγον ζήτημα της αποζημίωσης δευτερευουσών κατοικιών, η οποία δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα με μία νέα κοινή υπουργική απόφαση για τη συγκεκριμένη κακοκαιρία μπορεί να εξασφαλιστεί η αποζημίωση και για τους πληγέντες ιδιοκτήτες δευτερευουσών κατοικιών.

Η κ. Μπαλτσιώτου ανέφερε ότι οι ρυθμοί αποκατάστασης είναι ικανοποιητικοί με την Περιφέρεια και το Στρατό να συμβάλλουν συνεχώς και ασταμάτητα. Ο Πολύβιος Τσίρκας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, επεσήμανε την ανάγκη για προσωρινές επεμβάσεις ώστε να ανοίξει η Παλαιά Εθνική Οδός και το ρέμα της Πίκας καθώς είναι επικίνδυνο να παραμείνει κλειστό σε μια ενδεχόμενη επόμενη κακοκαιρία. Κατά κοινή ομολογία οι παρευρισκόμενοι παραδέχτηκαν ότι η Κινέτα είναι τυχερή που δεν έχει θρηνήσει θύματα έπειτα από τρεις θεομηνίες.

Ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Ιερόθεος Πολυχρόνης ανέφερε ότι ο Δήμος Μεγαρέων συμβάλλει με τα μέσα που διαθέτει κι έχει μια καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον Στρατό.

Κάτοικοι της Κινέτας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφερόμενοι στο ότι πρέπει να δοθεί σημασία και στα υπόλοιπα κλειστά ρέματα της περιοχής όπως το τεχνητό ρέμα στη Θησέως, στα οποία δεν δίνονται έμφαση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button