Εγκρίθηκαν οι ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού στη ΣΑΕΚ Μεγάρων

Δελτίο τύπου της ΣΑΕΚ Μεγάρων αναφέρει: «Εκδόθηκε σε ΦΕΚ (3062/β/2024) η Απόφαση του ΓΓ για τις ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή σπουδαστών στις δημόσιες ΣΑΕΚ της χρονιάς 2024-2025.

Η ΣΑΕΚ Μεγάρων, ειναι η μόνη Δημόσια (και δωρεάν) Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Δυτική Αττική (επίπεδο 5 Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων). Στη ΣΑΕΚ Μεγάρων εγκρίθηκαν 7 ειδικότητες πρωτοετών (εννοείται συνεχίζουν κανονικά και οι 9 ειδικότητες που ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο).

Οι Απόφοιτοι ΕΠΑΛ μπορούν να διεκδικήσουν θέση κατάταξης απευθείας στο Β’ έτος σπουδών στη ΣΑΕΚ Μεγάρων (σε αντίστοιχη ειδικότητα με αυτήν του πτυχίου ΕΠΑΛ τους και κυρίως: τεχνικοί οχημάτων, βοηθοί
βρεφονηπιοκόμοι, κομμωτές, αισθητικοί, βοηθοί φυσικοθεραπείας, υπάλληλοι αποθήκης και εφοδιασμού, διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, βοηθοί νοσηλευτές και Πληροφορικής).

Σε κάθε τμήμα υπάρχουν 30 θέσεις, οι 20 από αυτές κρατούνται από τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού και οι εναπομείνασες 10 (και όσες δεν κρατήσουν οι επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού) θα καλυφθούν από τη δεύτερη διαδικασία εγγραφών (ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας https://diek.it.minedu.gov.gr/ τον Σεπτέμβριο.

Οι μετέχοντες στο παράλληλο μηχανογραφικό μπορούν να κρατήσουν λοιπόν θέση στις εξής 7 ειδικότητες πρωτοετών στη ΣΑΕΚ Μεγάρων: (1) αισθητική, (2) νοσηλευτική χειρουργείου, (3) τεχνικός φαρμάκων και καλλυντικών, (4) μουσική τεχνολογία, (5) τουριστικός συνοδός, (6) μηχανοτρονική οχημάτων και (7) logistics.

Μόλις βγουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι 30 προτιμήσεις.

Για κάθε πληροφορία: mail: [email protected] ή τηλ. στο 2296083360 ή μήνυμα στο messenger: V.E.T.institut.Megara (οι ΣΑΕΚ λειτουργούν σε διοικητικό ωράριο και τον Ιούλιο)».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button