«Σημαντικά Παιχνίδια – Important Toys»: Έκθεση σύγχρονης τέχνης στον «Θέογνι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» με ανακοίνωση προσκαλεί στην έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Σημαντικά Παιχνίδια/Important Toys», που εμπνέεται από την παιδική και την ενήλικη δημιουργικότητα. Η έκθεση θα φιλοξενείται στον χώρο του συλλόγου από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου.

«Στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου Μεγάρων «Ο Θέογνις», μόλις 35’ έξω από την Αθήνα, φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά μια έκθεση σύγχρονης τέχνης με νέους, σύγχρονους εικαστικούς από όλη τη χώρα σε επιμέλεια της εικαστικού Γρηγορίας Βρυττιά.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Important Toys» και η ιδέα χτίζεται γύρω από τη γνωστή ρήση της Ursula Le Guien: “The creative adult is the child who has survived”, ή “Ο δημιουργικός ενήλικας είναι το παιδί που έχει επιβιώσει”, με σημείο αναφοράς τη δημιουργικότητα των ενηλίκων και των παιδιών. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, με το απτό παράδειγμα της δουλειάς τους, το επιβεβαιώνουν ενώ προσφέρουν στο κοινό την εμπειρία της επιστροφής στην κατάσταση του παιδιού που παίζοντας δημιουργεί μια νέα εκδοχή της πραγματικότητας. Όπως το παιχνίδι είναι αντικείμενο και διαδικασία, τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση λειτουργούν και με τους δύο τρόπους καλώντας τους θεατές να επανέλθουν σε αυτήν τη σημαντική ψυχική κατάσταση.

Σας καλούμε να την επισκεφτείτε.

Θα έρθετε να παίξουμε με την πραγματικότητα;

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 07-14/06 – 18:30-21:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 07/06, ώρα: 18:30

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
– Αλέξανδρος Νικολάου- Itsmi
– Αφροδίτη Παπαδούλη
– Βασίλης Σελιμάς
– Γωγώ Πονηράκου
– Ελένη Καστρινογιάννη
– Θάλεια Ραυτοπούλου
– Ιάκωβος Βολκώβ
– Ιωάννα Μπουζίκα
– Ιωάννα Χατζηπανηγύρη
– Κώστας Βρυττιάς
– Λουκία Κάιλα
– Μίμα Ραζέλου
– Μιχάλης Παρλαμάς
– Σταυρούλα Πανάγου-Παπαδάκη
– Σοφία Παρασκευοπούλου

Είσοδος ελεύθερη».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button